Direktoru osnovne škole u bh. gradu pišu da je nepismen

Begović je djeci želio poručiti kako škola, do daljnjeg, neće raditi zbog problema sa grijanjem, ali nije ni slutio da će njegovo pismo postati viralno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog su gramatičke i pravopisne greške, koje su zabrinjavajuće za nekoga ko obnaša uglednu funkciju direktora jedne osnovne škole.

Prva greška napravljena je još u naslovu i sa “Obavjest” umjesto “Obavijest”. U kratkom saopštenju nailazimo na čudne formulacije rečenica koje ne priliče jednom direktoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za nastavu i način rada kako će se odvijat”, kreće Begović pa ne odvaja zarez od nastavka rečenice… “Biti ćete…”, dodaje Begović, i onda opet piše “obavješteni” i sve završava sa “kosultacijama” umjesto “konsultacijama”.

Naravno, ovo saopštenje iznenadilo je prvenstveno roditelje, pa kasnije i korisnike društvenih mreža koji su Begovića optužili da je nepismen.

Kao da nije poražavajuća sama vijest da jedna bh. škola u 21. stoljeću neće raditi zbog problema sa grijanjem, nego je još i saopštenje direktora škole napravilo ovu situaciju još većim apsurdom, prenose Vijesti.ba.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE