Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Dečak oboljeo od leukemije zaprosio medicinsku sestru koja ga je liječila

Petogodišnjem Gideonu Robinsonu prošle je godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija i tada je prvi put 11 dana proveo  na liječenju u dječjoj bolnici u San Diegu. Tokom tog razdoblja, uz porodicu, najveća podrška bila mu je medicinska sestra Sara koja se brinula o njemu, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri mjeseca nakon početne dijagnoze Gideon je donio životnu odluku. Odlučio je svoju omiljenu medicinsku sestru, koju zove Visoka Sara, pitati da se uda za njega.

Jednom prilikom dječak je upitao da je li udana, na što mu je ona rekla da nije, ali da bi se voljela udati jednog dana. Tada mu je u šali dobacila da bi je on trebao zaprositi.

Nakon toga dječak je odlučio to i ostvariti. Od plastičnih bolničkih cjevčica napravio je krug u obliku prstena, koji je ukrasio ljubičastom perlicom.

Kleknuo pred medicinsku sestru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svom naumu obavijestio je majku koja je bila dirnuta njegovom gestom.

“Mislila sam da je presladak. Sestra Sara je vrlo važna u njegovom i našim životima.

Brinula se o mome sinu od prvog susreta u bolnici, pomogla mu je u najtežim trenucima, ali i cijeloj porodici koja se teško nosila sa bolešću”, izjavila je Sosy Robinson.

I tako tokom jedne posjete bolnici dječak je odlučio zaprositi svoju medicinsku sestru. Kleknuo je i otvorio ljubičastu kutiju u kojoj je bio zaručnički  prsten, te ju je upitao hoće li se udati za njega. Sestra Sara dirnuta njegovom gestom prihvatila je prosidbu i rekla  mu da on može biti njezin bolnički suprug.

Svi oni koji su svjedočili prizoru nisu mogli suzdržati suze i ponosni su na Gideona koji je proteklih mjeseci svima pokazao koliko je hrabar dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa