Cijelo selo je na nogama: Šiklja vrela voda iz zemlje, termometar pokazao skoro 100 stepeni

Nevjerovatan prizor iznenadio je mještane sela Visibaba kod Požege, kada su u šumi nedaleko od svojih kuća primjetili kako iz zemlje izbija mlaz ključale vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su izmjerili njenu temperaturu, kako kažu, pokazalo se da je ključala voda dostigla skoro 100 stepeni

  • Dvije komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume vidjele smo kako sa jednog mjesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže, vidjele smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode, koji iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara, kaže za RINU Milena Bulut Mateničarski.
  • Svašta se priča, da je ovdje nekad bila rimska vojska i njihova kupatila…Zvali smo i predsjednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se radi, kaže Milena.

I predsjednik MZ Visibaba Milomir Obradović kaže da su svi zatečeni ovim neobičnom pojavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Cijelo selo je na nogama, svi se krste i ne mogu da vjeruju svojim očima, a naš komšija mesar donio je termometar i kad ga je spustio u rupu koja je duboka oko dva metra, izmjerio je temperaturu od 98 stepeni, što je nevjerovatno. Iz zemlje na svaka tri minuta izbija mlaz vrele vode. Zvali smo i neke geologe da ih pitamo o čemu se radi, a oni su nam kazali da je to ekstremno visoka temperatura vode, koja skoro da nigdje ne postoji – kazao je on.

Mještani su već u šali počeli da licitiraju šta bi to moglo da bude. Jedni kažu da treba odmah da se gradi bazen, drugi da se podiže banja, a neki kažu da je cijena zemlje nedaleko od ovog izvora odmah skočila za 300 eura po aru.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE