Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Bračni par u 50-ima preselio se trajno na kruzer pa izbacio računicu: Kad sve zbroje i oduzmu – stvarno se isplati

Zamislite da odete u ranu penziju i provedete ostatak života na krstarenju posjećujući egzotična mjesta, upoznajući zanimljive ljude i jedući ukusnu hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči fantastično, ali sigurno je to fantazija milijardera, zar ne? Ne prema Angelyn Burk (53) i njezinom suprugu Richardu. Žive svoj najbolji život na kruzeru za oko 90 eura po noći, ovisno o krstarenju.

Isplativije je živjeti na kruzeru

Troškovi krstarenja poprilično variraju, naš cilj je prosječno oko 90 eura po noćenju za par ili manje tokom cijele kalendarske godine – rekao je Richard za Upworthy.

Porodica Burk naziva kruzere svojim domom od maja 2021. i ne planiraju se vratiti svojem životu na kopnu. Angelyn je krenula na svoje prvo krstarenje 1992. i ono je zauvijek promijenilo njezine životne ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš prvotni plan bio je ostati u različitim zemljama po mjesec dana i na kraju se povući na krstarenje kako budemo stariji – rekla je Angelyn za 7 News. Ali prije nekoliko godina, Angelyn je procijenila brojke i shvatila da bi mogli započeti puno prije nego što se očekivalo.

Volimo putovati i tražili smo način da kontinuirano putujemo u penziji koji bi to imalo financijski smisla – rekla je.

Proučili su ponude koje su mogli pronaći putem članstva vjernosti, a zatim su uzeli u obzir potencijalnu prodajnu cijenu svog doma i shvatili da je njihov san potpuno pristupačan. Matematika je imala smisla. Ako par postigne svoj cilj trošenja 90 eura po noći za život na kruzeru, to je 33.000 eura godišnje.

Trenutno je prosječna cijena kuće u Washingtonu, gdje par ima kuću, oko 550.000 eura. Recimo da ste se danas tamo preselili, uložili 20% i financirali ostatak, hipoteka bi vas koštala oko 39.000 eura godišnje. Osim toga, na kruzeru ne moraju plaćati namirnice. Porodica Burk može živjeti svoj san jer su cijeli život štedjeli.

Žele živjeti život

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili smo štedljivi cijeli život i ulagali smo kako bismo postigli svoj cilj. Ne bavimo se materijalnim stvarima nego iskustvima. To je ležerno putovanje bez komplikacija rezerviranja hotela, restorana i prijevoza, dok ostajemo unutar našeg budžeta – rekla je Angelyn.

Par putuje lagano sa samo dva kofera, a ako im nešto zatreba, to jednostavno kupe na brodu ili u sljedećoj luci. Nakon što su napustili posao i kopno, porodica Burk je završila svoje 21-dnevno krstarenje Panamskim kanalom.

Raduju se 50-dnevnom krstarenju Jadranskim morem, razgledavajući znamenitosti Europe, kao i 51-dnevnom krstarenju od Seattlea do Sydneya u Australiji.

Omiljena odredišta ovog bračnog para su Italija, Kanada, Island i Bahami, ali favorit im je Singapur, piše Upworthy.