― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Bili su spojeni u struku 69 godina: Kad su htjeli da ih razdvoje, odbili su!

- Marketing -

Roni i Doni Galyon iz američke savezne države Ohajo rođeni su 28. oktobra 1951. godine sa spojenim abdomenom i doživjeli su da budu najstariji sijamski blizanci.

Sijamski blizanci s najdužim životnim vijekom do sada umrli su 4. jula 2020. u 69. godini.

Braća su 2014. godine, nedugo prije njihovog 63. rođendana, postala sijamski blizanci koji su najduže živjeli. Vlasti su navele da su umrli prirodnom smrću.

- Marketing -

Još kao djeca počeli su da se pojavljuju na karnevalima i u cirkusima kao atrakcija.

Njihov brat Džim rekao je da je porodica godinama živjela od njihovih prihoda.

Svaki brat imao je svoje srce, ruke i noge. Bili su spojeni u struku, a dijelili su penis, digestivni trakt i rektum, nad čime je kontrolu imao Doni.

Sijamski blizanci su izuzetno rijedak fenomen i javljaju jednom na svakih 200.000 živorođenih, dok je stopa preživljavanja od pet do 25 posto.

Braća su rođena zdrava u Dejtonu, oktobra 1951. godine, ali su ostali dvije godine u bolnici dok su ljekari razmatrali mogućnosti kako da ih razdvoje. Na kraju su roditelji odustali od razdvajanja, jer doktori nisu mogli da im garantuju da će obojica preživjeti.

„Bog nas je učinio ovakvim kakvi smo. Neka nas on i razdvoji”, rekao je Roni jednom prilikom.

Braća Galyon učestvovali su u brojnim TV emisijama.

Pogledajte video OVDJE.

- Marketing -