― Marketing ―

Behija Kulović traži pokretanje istrage protiv doktora Čehića nakon optužbi pacijentica za seksualno uznemiravanje

- Marketing -

Povodom optužbi više pacijentica koje prolaze proces biomedicinski pomognute oplodnje na račun doktora Ermina Čehića da ih je prilikom pregleda seksualno uznemiravao, reagovala je Behija Kulović, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK.

Kulović traži reakciju i uključivanje Kantonalnog tužilaštva i pokretanje istrage o tim slučajevima.

 “Vrlo dobro znamo o kako osjetljivoj kategoriji je riječ kad su u pitanju žene koje se podvrgavaju biomedicinski pomognutoj oplodnji. Niz njih iznijelo je uznemirujuće detalje pregleda i to kod doktora koji je jedna od ključnih karika da bi se uopće tom procesu podvrgle. Nema sumnje da je to unijelo nemir i među druge žene koje su imale sličnu namjeru u borbi za potomstvo. Neophodno je što skorije rasvijetliti slučaj. Sudeći po istupima u javnosti sam doktor se nije potrudio da dokaže kako je postupak koji je primjenjivao bio medicinski neophodan, a brojne njegove kolege su rekle da nije”.

- Marketing -

“Pravosuđe mora dati konačnu riječ i mora se skinuti ljaga s cjelokupne ginekološke struke, a posebno s biomedicinski pomognute oplodnje, a to se neće desiti ako se samo javnost nastavi baviti konkretnim slučajem. Sud mora ili otkloniti ili potvrditi sumnju u to šta se desilo”, kaže Kulović.

Priču koju je objavila Al Jazeera Balkans o navedenom slučaju možete pogledati OVDJE.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Pet puta više stranih radnika u Federaciji nego u RS-u

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine planira odobriti zapošljavanje 6.037 stranaca u narednoj godini, što je značajan porast u odnosu na trenutnu kvotu od...