Automehaničar upozorio vozače: Izbjegavajte kupovinu jeftinih polovnih automobila

Dok se sve više vozača okreće tržištu polovnih automobila kako bi kupili vozilo po povoljnoj cijeni, poznati automehaničar upozorio je da stari modeli nisu tako sigurni kao novija vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automehaničar Scotty Kilmer upozorio je vozače da se stariji i jeftiniji polovni automobili mogu činiti kao pun pogodak, ali nisu sigurni kao novi.

Scotty radi kao automehaničar više od 50 godina i često objavljuje videozapise na svom YouTube kanalu kako bi pomogao vozačima da smanje svoje račune za automobile i izbjegnu ozbiljne štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi automobili su sigurniji u saobraćaju

U jednom od svojih najnovijih videa, Scotty govori zašto su novi automobili mnogo sigurniji od starih modela: “Danas ću vam pokazati zašto su noviji automobili sigurniji od starijih. Naravno, stariji automobili su teži, ali to ne znači da su i sigurniji. Ako vam se dogodi nesreća, a nemate zračni jastuk, zabit ćete se direktno u volan. Moderni automobili imaju zračne jastuke pa, ako doživite nesreću, nećete udariti u nešto tvrdo. Nemaju čvrste okvire zbog čega se auto uništava umjesto vas.”

Automehaničar je primijetio da su vozila napravljena prije 2000. često koristila više čelika nego novija vozila, što ih čini izdržljivijima, ali apsorbiraju vrlo malo energije u sudaru. Za usporedbu, kod gotovo svih modernih automobila, područja karoserije dizajnirana su da podnose oštećenja kako bi ublažila udarac. Iako to znači da će se ta vozila obično morati otpisati nakon sudara, mnogo je vjerovatnije da će vozači ostati sigurni, a objekti u koje je vozilo udarilo bit će manje uništeni.

Scotty je primijetio da novi automobili također imaju sigurnosne sisteme za sprečavanje sudara.

  • Osim toga, moderni automobili imaju sistem protiv blokiranja kotača i kontrolu proklizavanja, tako da uopće nećete doživjeti nesreću. Dakle, ako ste zabrinuti za sigurnost, vjerovatno nije dobra ideja kupiti ovakvo staro drndavo vozilo”, objasnio je automehaničar. Kočnice protiv blokiranja kotača (ABS) brzo aktiviraju i otpuštaju kočnice vozila kako bi spriječile proklizavanje ili blokiranje kotača, omogućujući vozaču da zadrži kontrolu tijekom hitnog zaustavljanja.

Za usporedbu, elektronička kontrola stabilnosti (ESC) je računalni sistem koji prati ako vozilo nema dovoljno prianjanja s cestom, primjenom kočnica kako bi se spriječilo proklizavanje, piše Express.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE