23 godine živio na kruzerima, a sada ima bizarne nuspojave: Jednu sposobnost izgubio

Čovjek koji je živio na brodovima za krstarenje Royal Caribbean 23 godine otkrio je čudan neželjeni efekat koji mu se razvio nakon što je stupio na kopno, Unilad.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Salkedo je prvi put počeo da živi na brodovima za krstarenje Royal Caribbean International 2000. godine, nakon što je napustio svoju korporativnu ulogu kao međunarodni finansijski direktor u multinacionalnoj korporaciji na kopnu u SAD.

Osim nekih manjih pauza od 15 dana godišnje i 15-mesečne pauze tokom pandemije koronavirusa, on je živio na moru velikih 20 i više godina. Međutim, Mariova ljubav prema životu na krstarenju – putnik sa nadimkom “Super Mario” – uticala je na njegovo zdravlje i sada doživljava zaista bizaran fizički neželjeni efekat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salkedova odluka da živi na krstarenju nije bila laka stvar.

Prvi put je započeo svoju “krstarešku karijeru” 1996. godine, rekavši jutjuberu Alanu Zingano da je testirao 10 različitih krstarenja i nevjerovatnih 150 krstarenja na “otprilike 70 brodova” prije nego što je odlučio na kom će na kraju živjeti.

Mario je na kraju odabrao Royal Caribbean, nakon što ga je predstavljanje Vojager of the Seas krajem 1999. zaista osvojilo.

Ovaj brod je napravljen za mene – dodaje on.

Brod je možda “napravljen” za Marija, ali ispostavilo se da ljudsko tijelo vjerovatno nije najbolje napravljeno za boravak na brodu više od 20 godina.

Kao rezultat toga što je proveo preko 9.000 noći – od 2022. – na brodovima za krstarenje, Mario je rekao za Conde Nast Traveler 2016. da mu se noge sada ne prilagođavaju previše dobro u rijetkim prilikama kada nogom kroči na kopno.

Otkrio je:

Izgubio sam kopnene noge, pa kada se toliko ljuljam ne mogu hodati pravolinijski.

U intervjuu za All Things Cruise Mario je dodao:

Toliko sam navikao da budem na brodovima da mi je ugodnije nego na kopnu.

Mario je tokom svog života skočio na impresivnih 1.100 krstarenja koje predviđa i dostigao 10.000 poena u Kraljevskom karipskom društvu krune i sidra, prema blogu Royal Caribbean.

Cijena života na brodu je porasla, Mario je rekao Zinganu da plaća 82.000 dolara godišnje da živi u unutrašnjoj kabini na krstarenjima Royal Caribbean.

On je za Royal Caribbean blog rekao: „Sa toliko prijatelja i uspomena na moru tokom godina, planiram da nastavim krstarenje na neodređeno vrijeme sve dok sam dobrog zdravlja i zabavljam se“.

NAJNOVIJE