Zmajevi poraženi na Islandu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u utakmici šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj zabilježila poraz protiv Islanda sa 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme je bilo dosta sporo i oprezno sa obje strane. Obje selekcije su igrale na postavljenu odbranu uz jako malo tempa, a naši fudbaleri nisu imali konkretno rješenje prema naprijed.

U dva navrata u prvom dijelu šutirao je Hadžiahmetović, ali je oba puta šutirao pored gola. Pokušao je i Gazibegović, ali je njegov udarac odbranio Runarsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja šansa u prvom poluvremenu je propuštena u 44. minuti utakmice kada je šutirao Ermedin Demirović, ali je on sa pet metara pogodio blok jednog islandskog fudbalera. Na pauzu se otišlo sa 0:0.

Drugo poluvrijeme je donijelo mnogo više prilika na obje strane. Prvo je pokušao Island preko Andersona u 65. minuti utakmice, ali je šutirao daleko preko gola.

Nakon toga dvije prilike za Edina Džeku. Mnogo bolja je bila ona iz 71. minute, ali na kraju ni ta, ni ona što je došla dvije minute kasnije nije rezultirala pogotkom za našu selekciju.

U 78. minuti utakmice nevjerovatan promašaj Islanda, sa pet metara Finnbogason je poslao loptu preko pet metara u zrak, a na njegovu sreću bila je nedozvoljena pozicija.

U finišu susreta nove prilike za Zmajeve. Prvo je Dedić šutirao, ali je udarac bio izblokiran, da bi u nastavku napada Nemanja bilbija šutirao nekoliko centimetara pored gola.

U 86. minuti utakmice još jedna akcija Zmajeva, a tada šutira Džeko iz prve, ali brani ponovo Runarson. Na kraju u sudijskoj nadoknadi Finnbogason je pogodio za pobjedu Islanda sa minimalnih 1:0.

NAJNOVIJE