Penzioneri ZDK izborili se za predstavnike u upravnim organima Saveza udruženja penzionera FBiH

Savez udruženja penzionera ZDK, iako treći po brojnosti članstva u Federaciji Bosne i Hercegovine sa oko 63.000 penzionera, suočio se s određenim proceduralnim propustima u svibnju prošle godine. Naime, zbog tih propusta, izgubili su svoja dva predstavnika u Upravnom odboru te predsjednika Nadzornog odbora u svojoj krovnoj asocijaciji na federalnom nivou, odnosno u upravnim organima Saveza udruženja penzionera FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ova nepravilnost je uspješno ispravljena nakon što su se obratili Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike te Ministarstvu pravde FBiH, obzirom na to da je nadzor nad radom udruženja i ovog Saveza u njihovoj nadležnosti.

“Oba Ministarstva su prihvatila našu žalbu, i 24. kolovoza ove godine na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH, spomenuta nepravda je ispravljena”, izjavio je Mustafa Trakić, predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera ZDK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dakle, sa teritorija ovog kantona, dva naša predstavnika su stekla pravo glasa i sudjelovanja u budućem radu Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH. To su Anto Jelić iz Vareša i ja kao predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera ZDK. Također, predsjednik Nadzornog odbora Saveza na nivou FBiH je Alić Hajrudin iz Tešnja”, dodao je gospodin Trakić.

(Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE