― Marketing ―

Penzioneri ZDK izborili se za predstavnike u upravnim organima Saveza udruženja penzionera FBiH

- Marketing -

Savez udruženja penzionera ZDK, iako treći po brojnosti članstva u Federaciji Bosne i Hercegovine sa oko 63.000 penzionera, suočio se s određenim proceduralnim propustima u svibnju prošle godine. Naime, zbog tih propusta, izgubili su svoja dva predstavnika u Upravnom odboru te predsjednika Nadzornog odbora u svojoj krovnoj asocijaciji na federalnom nivou, odnosno u upravnim organima Saveza udruženja penzionera FBiH.

Međutim, ova nepravilnost je uspješno ispravljena nakon što su se obratili Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike te Ministarstvu pravde FBiH, obzirom na to da je nadzor nad radom udruženja i ovog Saveza u njihovoj nadležnosti.

“Oba Ministarstva su prihvatila našu žalbu, i 24. kolovoza ove godine na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH, spomenuta nepravda je ispravljena”, izjavio je Mustafa Trakić, predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera ZDK.

- Marketing -

“Dakle, sa teritorija ovog kantona, dva naša predstavnika su stekla pravo glasa i sudjelovanja u budućem radu Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH. To su Anto Jelić iz Vareša i ja kao predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera ZDK. Također, predsjednik Nadzornog odbora Saveza na nivou FBiH je Alić Hajrudin iz Tešnja”, dodao je gospodin Trakić.

(Kakanj-X)

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...