Zločin koji je šokirao mnoge: Mladić šetao ulicom i u rukama nosio sestrinu glavu

Jedan tinejdžer uhapšen je u Meksiku nakon što je odsjekao glavu svojoj sestru i nosio je naočigled šokiranih prolaznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovan samo kao Sebastijan M, ovaj 19-godišnjak je osumnjičen za ubistvo Hulijete M. (29) u Kirogi, malom gradu u državi Mičoakan.

Policija je došla nakon poziva u subotu da mladić sa ljudskom glavom u ruci šeta duž autoputa u predgrađu Kiroge, kako je navela kancelarija državnog javnog tužioca. Osumnjičenog, za kojeg se navodi da je bio u stanju “opijenosti”, uhapsili su naoružani policajci u blizini vladine socijalne službe i oduzeli mu sačmaricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kancelarija državnog tužioca identifikovala je osumnjičenog i žrtvu kao brata i sestru. Vlasti još nisu iznijele mogući motiv za ubistvo, niti je navedeno da li ima drugih umiješanih u jezivi zločin.

Sebastijan M. biće u pritvoru dok traje istraga.

Meksiko ima jednu od najvećih stopa ubistava u svijetu, uključujući femicid, odnosno ubistvo žena kod kojeg je pol žrtve ključni faktor u njihovoj smrti. U prosjeku se svakog dana u zemlji ubije 10 žena ili djevojčica od strane njihovih partnera ili članova porodice, prema podacima vlade.

Ovaj problem je podstakao nekoliko talasa protesta posljednjih godina, a aktivisti su tražili temeljnije policijske istrage, više krivičnih gonjenja i strože kazne, prenosi Metro.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE