Ženka dobermana ispod ruševina u Turskoj preživjela mjesec dana: Okotila i tri šteneta koji su spašeni

Svoje psiće štitila i održavala u životu uz pomoć vrećice hrane za pse ostavljene u području gdje je bila zarobljena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u Turskoj i dalje je haotična. Nakon zemljotresa koji je ovu zemlju zadesio prije nešto više mjesec dana, nedaća koja je zadesila tamošnji narod, nije zaobišla ni životinje.

Naime, ženka dobermana Sila ispod ruševina okotila je tri šteneta. Oni su spaseni su iz ruševina u turskom gradu Hataj tek sada, više od mjesec dana posle razornog zemljotresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sila je svoje psiće štitila i održavala u životu uz pomoć vrećice hrane za pse ostavljene u području gdje je bila zarobljena.

Vlasnik ženke dobermana Kadir Kejfili, zatražio je ranije pomoć od lokalnih spasilačkih timova koji su poslije više dana uspjeli da se probiju do vrata podruma u kojem se nalazila njegova skotna ljubimica.

Kada su pronašli Silu, spasioci su vidjeli da je ona u međuvremenu okotila troje štenaca, prenosi Srpskainfo.

– Šta si pila ovde, šta si jela, jesi li ti to njih troje rodila? – čuje se jedan od spasilaca na snimku koji je objavio spasilački tim Meiako, dok se na odvojenom snimku čuje vlasnik Kejfili kako govori: ”Moji psi izlaze napolje poslije mjesec dana. Hvala Bogu”.

Kejfili je rekao da je Sila preživela i okotila se zahvaljujući velikoj vreći hrane za pse koja se nalazila u podrumu.

Spasioci su naveli da je Sila izgledala mršavo, ali da je hodala bez ičije pomoći, a ona i štenci su odvedeni u obližnji grad Adanu na liječenje.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE