Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Žena se probudila nekoliko trenutaka prije nego li što će je kremirati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijka za koju se mislilo da je mrtva navodno se probudila u mrtvačkim kolima koja su je vozila na kremaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bujji Aamma (52) iz Berhampura je u požaru koji je izbio u kući 1. februara zadobila opekotine na više od polovine tijela i bila je zbrinuta u bolnici, prenosi New York Post.

Nakon što je puštena iz bolnice, stanje joj se pogoršalo, ali njena porodica nije mogla priuštiti da je odvede u drugu bolnicu, izvijestio je Times of India.

U ponedjeljak, Aamma nije otvorila oči i nije pokazivala znakove disanja.

  • Mislili smo da je mrtva i obavijestili druge u tom mjestu da organizuju kombi s mrtvačkim kolima da prenesu tijelo do mjesta za kremaciju – rekao je za novine njen suprug Sibaram Palo (54).

Jedan mještanin, koji je pratio tijelo žene u mrtvačkim kolima, rekla je da su skoro završili sa sastavljanjem pogrebne lomače kada su došli do šokantnog otkrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Upravo tada je Bujji otvorila oči i odgovorila na naše pozive – rekao je Chiranjibi agenciji, dodajući da su lokalni stanovnici platili troškove kremacije.
  • U početku smo bili uplašeni jer nikada nismo vidjeli takav incident, iako smo čuli neke priče – rekao je.

Vozač pogrebnih kola Khetrabashi Sahu istim je vozilom vratio ženu kući.

Izvor u kremacionom centru rekao je da lokalni stanovnici ne moraju imati smrtovnicu da bi obavili posljednje obrede za preminulog rođaka, ali da je to potrebno za osobe izvana.

- Marketing -