Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Žena osvojila 43 miliona dolara u kasinu, umjesto isplate ponudili joj – večeru

Amerikanka Katrina Bookman igrala je 2016. godine slot-mašinu u Resorts World Casinu u Queensu u New Yorku, kada joj je odjednom na ekranu zasjao jackpot vrijedan 42.949.672 miliona dolara, no umjesto dobitka ponuđen joj je steak za večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Žena je stigla snimiti i selfie sa slot-mašinom na kojoj je ispisan dobitak, a kazali su joj potom da se vrati sljedećeg dana kako bi pokupila dobitak. No, kada je došla drugi dan, dočekala ju je veoma neugodna vijest. Jedan od zaposlenika rekao joj je da nije dobila ništa, odnosno da je stroj pretrpio nekakav kvar i da je ona zapravo osvojila 2.25 dolara.

 

Kasino je imao izjavu o odricanju od odgovornosti u kojoj je stajalo da “kvarovi poništavaju sve uplate i igre”, a komisija je rekla da su prema zakonu dužni dati Bookman samo ono što je stvarno osvojila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao znak dobre volje, kockarnica je ponudila Bookman besplatan steak za večeru. Glasnogovornik Resorts Worlda Dan Bank komentirao je slučaj za CNN.

 

“Nakon što je obaviješteno o situaciji, osoblje kasina utvrdilo je da je brojka prikazana na utoru za peni rezultat očitog kvara, a to je kasnije potvrdila i Državna komisija za igre na sreću”, rekao je i potom nastavio.

“Nakon što smo objasnili gospođi Bookman situaciju, ponudili smo joj stvaran iznos koji je bio prikazan na isprintanom tiketu. Kvarovi na ovim mašinama su rijetki i želimo se još jednom ispričati gospođi zbog neugodnosti”, poručio je, prenosi Index.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Bookman nije tako lako odustala. Godinu dana kasnije podigla je tužbu protiv kockarnice tvrdeći da su njihova opravdanja “smiješna”. “Ne možete tvrditi da je stroj pokvaren samo zato što vi želite da je on pokvaren. Je li neko izvršavao inspekciju tog stroja? Je li on održavan? Znači li to da svatko ko igra u tom kasinu nema nikakve šanse za dobitkom”, komentirao je to tada za CNN njen advokat.

 

Slučaj je godinama bio na sudu jer se Bookman žalila da joj je cijela situacija utjecala na mentalno zdravlje i traži valjano opravdanje za to što je mašina zakazala, no trenutno se ne zna u kojoj je fazi parnica.