Žena dobila otkaz jer nije dovoljno tipkala dok je radila od kuće: Poslodavac koristio softver za praćenje rada

Bila je odgovorna za praćenje ‘poštivanja rada od kuće’, međutim, njezin vlastiti učinak opao je zbog propuštenih sastanaka i rokova, a njezina je firma čak tvrdila da su kažnjeni prema Povjerenstvu za rad (FWC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novembru 2022. dobila je plan za poboljšanje svoje izvedbe, ali je dobila otkaz 20. februara 2023. Tokom pregleda njezin je bivši poslodavac koristio softver za praćenje kako bi izbrojao koliko je puta tipkala tokom dana. Kad su procijenili da ne tipka dovoljno, dobila je otkaz.

Cheikho je ostala šokirana zbog otkaza, a kolegama je navodno priznala: “Ponekad se posao odvija sporo, ali nikad se nije dogodilo da uopće nisam radila. Možda sam nekad otišla u trgovinu s vremena na vrijeme, ali to ne bi bilo tokom cijelog radnog vremena. Trebam malo vremena kako bih razmislila o tome pa ću reagirati na otkaz.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je: “Prolazila sam kroz dosta privatnih problema koji su pogoršali moje mentalno zdravlje i nažalost, vjerujem da je to utjecalo na moj učinak i moj rad.”

RADILA JE MANJE

49 dana su pratili njezin rad, izvještava News AU. Od 49 dana, utvrđeno je da je kasnila 47 i da 44 dana nije radila predviđeno radno vrijeme.

Osim toga, utvrdili su da je 29 dana završila ranije posao i da ukupno četiri dana nije radila niti sat vremena.

Kad je započela videopoziv s jednim od svojih šefova, na ruci je imala napisano ‘J***’. Cheikho također tvrdi da je njezin bivši poslodavac imao unaprijed smišljen plan da je se riješi i da je bila meta zbog problema s mentalnim zdravljem, prenosi Net.hr.

Podnijela je molbu za nepravedan otkaz, međutim, zamjenik predsjednika FWC-a Thomas Roberts potvrdio je da je to odbijeno te je rekao: “Podnositelj zahtjeva je dobio otkaz zbog valjanog razloga lošeg ponašanja. Sumnjam da su navedeni razlozi podnositeljevog isključenja s posla bili ozbiljni i stvarni”, piše Ladbible.

NAJNOVIJE