― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Žena bivšeg ukrajinskog zastupnika uhvaćena na granici s 30 miliona dolara?

- Marketing -

Anastasija Kotvitska, supruga bivšeg zastupnika Narodne fronte Ihora Kotvitskog, navodno je pokušala iz Ukrajine preko Zakarpatje u torbama prenijeti 28 miliona dolara i 1.3 miliona eura, što je gotovo 30 miliona dolara.

Zaustavljena je na granici u Mađarskoj i privedena, piše Interfax.

  • Prema operativnim informacijama, carinici su je uhvatili u ilegalnom prenošenju 28 miliona dolara i 1.3 miliona eura preko državne granice, na kontrolnom punktu Vilok u Mađarsku. Novac je bio u koferima bez deklaracije i mimo carinskih propisa”, piše u priopćenju koje je objavio Interfax.

- Marketing -

Navodi se da je pokrenut kazneni postupak prema 2. članku 364. Kaznenog zakona Ukrajine. Prema članku, predviđa se kazna zatvora od tri do šest godina.

Ihor Kovitski je ukrajinski poslovni čovjek i političar koji je rođen u Harkivu. Od 2006. do 2014. bio je član Regionalnog vijeća u Harkivu i član je stranke Narodni front.

- Marketing -