ZDK: Zbog vožnje pod dejstvom alkohola 5 vozača lišeno slobode

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u dane vikenda sproveli pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na svim cestama na području Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 760 vozača i vozila u saobraćaju te je ovom prilikom kod 63 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola pet vozača je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice do otrežnjenja. Prilikom realizacije pojačanih aktivnosti na kontroli alkoholiziranosti vozača, policijski službenici su vozačima izdali 61 prekršajni nalog te su sačinili dva izvještaja o počinjenim prekršajima iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u Bosni i Hercegovini.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno naglašavamo da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojim će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani a nesavjesni vozači sankcionisani.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE