Zbog prijetnji tužiteljici i sutkinji: U Zenici uhapšen doktor Jasmin Mujanović

Jasmin Mujanović iz Zenice uhapšen je danas zbog prijetnji tužiteljici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i sudiji Općinskog suda u Zenici, a sve zbog krivičnog procesa koji se protiv njega vodi na ovom sudu.

Prijepodne se MUP ZDK obratio javnosti sa informacijom o hapšenju i procesuiranju osobe koja se dovodi u vezu sa prijetnjama tužilačkim i sudskim zvaničnicima u ZDK, ali nije saopćeno više detalja. U poslijepodnevnim satima potvrđeno je da je osoba koja je prijetila uhapšena, piše Zenicablog.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Prema informacijama do kojih se moglo doći putem zvaničnih izvora, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.9.2022. godine, podiglo je optužnicu protiv Jasmina Mujanovića i Ulmihane Kurtalić zbog produženog krivičnog djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika iz člana 219. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 07.9.2022. godine od sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici. Uvažavajući presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja, objavljena je anonimizirana optužnica u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

U njoj je navedeno da je podignuta protiv Mujanović Jasmina i Kurtalić Ulmihane zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu tokom 2021. godine, pa do 04.3.2022. godine, na području Zenice, kao roditelji grubo zanemarili svoje funkcije zbrinjavanja i odgoja zajedničke djece s kojim žive u zajedničkom domaćinstvu, na način da su usljed konzumiranja alkohola i droga, propustili da vode brigu o higijeni i zdravlju djece, odlasku u školu dijeteta njegovim školskim obavezama, te djecu ostavljali često bez nadzora i fizički kažnjavali, kao i opstruirali saradnju sa JU Centrom za socijalni rad Zenica tokom vođenja postupka i posjeta porodici, iako su svjesni da tako postupajući grubo zanemaruju funkciju zbrinjavanja i odgoja djece, to i htjeli, zbog čega su od strane oca osumnjičene K. I. i prijavljeni JU Centru za socijalni rad Zenica, dakle, kao roditelji grubo zanemarili svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja djeteta ili maloljetnika, čime su, svako ponaosob, počinili produženo krivično djelo Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika iz člana 219. stav stav 1. KZ FBiH, u vezi sa članom 55. istog zakona.

Mujanović je inače ljekar u Kantonalnoj bolnici Zenica, a prema dostupnim podacima, prije nekoliko godina prouzrokovao je i doživio tešku saobraćajnu nesreću, od koje ima trajne posljedice, a i dugotrajno je liječen.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Jučer u poslijepodnevnim satima i jutros je Mujanović na društvenim mrežama ostavio nekoliko statusa, u kojima je vrijeđao i prijetio tužiteljki Rasmi Baždalić i sutkinji Aidi Smajiš, između ostalog riječima “Raznijet ću ih, ili grob”.

Prema dostupnim podacima, Mujanović je uhapšen jutros prilikom dolaska na sud, te ako je i ozbiljno planirao da izvede napad, nije ga uspio realizirati.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nermin Nikšić: SDP je demokratska stranka otvorena za različita mišljenja

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a oglasio se nakon odluke potpredsjednika...

Enesa radi sa 100 muškaraca i bolja je od njih: Ona je jedna od dvije zavarivačice u BiH

Enesa Lugonja jedna od dvije zavarivačice u FBiH ruši...

Mladi stručnjak iz BiH nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom

Dušan Dubajić (27), mladi stručnjak iz Bosanskog Novog, kako...