Vremenska prognoza do ponedjeljka

Danas od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni magla i niska naoblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu prolazne padavine većinom u jutarnjim satima. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima slabije padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U nedjelju prije podne po kotlinama u Bosni magla i niska naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje jače naoblačenje.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE