Visoko: Vremeplov u parku Ravne uskoro dobija novo ruho i novi sjaj

Jedan od najljepših sadržaja parka „Ravne 2“, Vremeplov, uskoro bi trebao biti u novom ruhu, upravo onakvom kako ga je dr. Osmanagić i zamislio na samom početku izgradnje.

Ideja je dr. Semira Osmanagića, a realizaciju je ovih dana započeo visočki umjetnik, akademski slikar Mirza Mameledžija.

  • Prije svega bih rekao da mi je čast biti dio jednog ovakvog velikog projekta. Ideja je da uradimo 24 stuba koja se nalaze u sklopu Vremeplova, a u pitanju su narativne slike koje će govoriti o zanimljivim lokacijama širom svijeta koje ćemo oslikati na stubovima Vremeplova. Na taj način će stubovi dobiti novi, puno ljepši izgled, na sebi će imati interesantne lokacije koje se nalaze širom svijeta, a pored toga će postati i potpora vodičima prilikom obilaska parka. – ispričao nam je Mameledžija.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

A Vremeplov u novom sjaju možemo očekivati da bude dovršen za 40 do 60 dana, trenutno se rade pripreme stubova kako bi slike koje Mirza naslika na stubovima bile što trajnije i kako bi posjetioci imali priliku dugi niz godina da uživaju u njima.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Inspekcija kontrolirala naftaše: Utvrđene nepravilnosti kod osam privrednih subjekata

Federalni inspektori utvrdili su nepravilnosti na jednoj benzinskoj pumpi...

Policija najavila postavljanje novih radara: Kazne za prekoračenje brzine

MUP Kantona Sarajevo najavio je postavljanje sedam radara na...