Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Visoko: Vremeplov u parku Ravne uskoro dobija novo ruho i novi sjaj

Jedan od najljepših sadržaja parka „Ravne 2“, Vremeplov, uskoro bi trebao biti u novom ruhu, upravo onakvom kako ga je dr. Osmanagić i zamislio na samom početku izgradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja je dr. Semira Osmanagića, a realizaciju je ovih dana započeo visočki umjetnik, akademski slikar Mirza Mameledžija.

  • Prije svega bih rekao da mi je čast biti dio jednog ovakvog velikog projekta. Ideja je da uradimo 24 stuba koja se nalaze u sklopu Vremeplova, a u pitanju su narativne slike koje će govoriti o zanimljivim lokacijama širom svijeta koje ćemo oslikati na stubovima Vremeplova. Na taj način će stubovi dobiti novi, puno ljepši izgled, na sebi će imati interesantne lokacije koje se nalaze širom svijeta, a pored toga će postati i potpora vodičima prilikom obilaska parka. – ispričao nam je Mameledžija.

A Vremeplov u novom sjaju možemo očekivati da bude dovršen za 40 do 60 dana, trenutno se rade pripreme stubova kako bi slike koje Mirza naslika na stubovima bile što trajnije i kako bi posjetioci imali priliku dugi niz godina da uživaju u njima.