Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Video tiktokerice izazvao reakcije: Zaposlila sam se i sad nemam vremena ni za šta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna tiktokerica imena Brielle privukla je brdo komentara na toj platformi nakon što je rekla da je završila fakultet i prvi put se zaposlila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to pričala kroz suze, a video je pregledan 1.3 miliona puta.

“Znam da sam vjerovatno samo tako dramatična i dosadna, ali ovo je moj prvi posao, kao, moj prvi posao od 9 do 5 nakon fakulteta. Radim uživo i putujem na posao, treba mi vječnost da stignem tamo. Trenutno si ne mogu priuštiti da živim bliže poslu”, započela je video. Kaže da joj vlak za posao kreće u 7:30 sati, a kući se vraća poslije 18:15.

“Nemam vremena ni za šta”

Objasnila je kako zbog posla nema slobodnog vremena. “Nemam vremena ni za šta. Samo se želim istuširati, pojesti svoju večeru i otići na spavanje. Nemam ni vremena ni energije za kuhanje večere. Nemam energije da vježbam. Toliko sam uzrujana. Raspored od 9 do 5 je lud”, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je svjesna da uvijek može biti gore, no i dalje tvrdi da nema dovoljno vremena za sve obaveze. “Kako imate prijatelje? Kako imate vremena da upoznate dečka? Za spojeve? Nemam vremena ni za što, tako sam pod stresom. Jesam li dramatična?”, rekla je za kraj videa.

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound – BRIELLE

Mnogi se slažu s njom

Ovaj video izazvao je reakcije brojnih korisnika TikToka. Mnogi govore Brielle da nije dramatična i da ni oni nemaju slobodnog vremena.

“Nisi sama. Zbog ovoga nam treba posao s četiri radna dana”, “Zamislite da imate još dvoje djece kojima se trebate vratiti kući”, “Tako je, i na kraju vikende provedete iscrpljeni od tjedna i obavljate kućanske poslove”, “Vozio sam se u ured 30 godina. Sad radim na daljinu i život je puno bolji”, “Na posao idem u 6 ujutro, kući se vraćam u 19. Imam dvoje djece. Iskreno, ne znam kako funkcioniram”.

“Prva godina je najteža, sjećam se da sam svaki dan plakala”, “I ja sam plakala i dala otkaz nakon mjesec dana. Našla sam posao online i sad je sve super”, “Tako sam se i ja osjećala s 22 godine. Sad imam 28 godina. Prilagodiš se”, “Nema vremena za život”, “Zato nikad neću raditi posao 9-5”, samo su neki od sedam hiljada komentara.

- Marketing -