Video koji ledi krv u venama: Ronilac vrišti u pomoć dok ga napada najbrži morski pas na svijetu

Ovaj morski pas je sposoban doseći brzinu kretanja od 50 km/h pa do 75 km/h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila se zastrašujuća snimka koja prikazuje ronioca koji vrišti u pomoć dok ga je napao najbrži morski pas na svijetu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chad Patti bio je u podvodnom ribolovu uz obalu Floride tokom Nove godine sa svoja dva prijatelja Joshom Loucksom i Nathanom Lancasterom.

 

30-godišnjak je objasnio da je trojac ronio u vodi i da nikada nisu vidjeli nikakve znakove morskih pasa osim ‘riba koje su bile malo uplašene‘.

 

Ali stvari su se okrenule ka zastrašujućem u posljednjem skoku. Dok je Chad čekao da ga pokupi njihov brod, pokušao je ugrabiti wahoo ribu.

 

Kad je vidio da se radi o manjoj ribi, odlučio ju je pustiti da prođe i okrenuo se 360 kako bi se uvjerio da je “obala čista”.

 

Dok je plivao prema brodu, golemi mako morski pas pojavio se niotkuda i nagrizao Chadovu peraju.

 

 

Zahvaljujući svojoj GoPro kameri, ronilac je uspio snimiti šokantan napad kamerom i podijeliti ga sa svijetom.

 

Srećom, morski pas je nestao i Chad je iz napada izašao neozlijeđen – ali on je itekako svjestan da se radilo o brijanju.

 

Podijelivši snimku na Facebooku, zahvalio je dvojici svojih ronilačkih prijatelja i potvrdio da ‘nije imao niti jednu ogrebotinu‘, dodavši: ‘Nikad ne znaš kada ćeš postati plijen‘.

 

Za one koji ne znaju, mako morski psi su poznati kao najbrža vrsta morskog psa, sposobni doseći brzinu kretanja od 50 km/h pa do 75 km/h.

 

Klasificirani su kao ugroženi na Crvenom popisu ugroženih vrsta Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN) od 2019. jer su ciljani jer se njihove peraje koriste u juhi od peraje morskog psa.

 

Chad je razgovarao s Pensacola News Journalom o svom slučajnom susretu s morskim stvorenjem, koji se dogodio otprilike stotinjak kilometara od obale Pensacole.

 

“U trenutku kada se video pojavio, ja se oporavljam od ronjenja, radeći ono što oni nazivaju disanjem za oporavak”, objasnio je.

 

Govoreći o morskom psu, za kojeg je procijenio da je dugačak oko 10 stopa, dodao je: “Uglavnom mi je gurnuo koljeno u prsa, gotovo mi izbio vjetar, izbio mi pištolj iz ruke, djelomično mi poplavio masku i ja napravio salto u vodi.

 

“Prvi vrisak, ‘upomoć‘, nisam mislio da imam nogu, iskreno.

 

“Nije to bio samo udarac. Usporio sam

pet puta i jasno se vidi da morski pas ima peraju u ustima. Možete vidjeti kako ju je zgnječio. Bio je to grabežljivi udar maka. Bio sam njegov plijen. Nije bilo pogrešnog identiteta. Nije bilo ribe u vodi. Nema krvi u vodi.”

Unatoč tome što je bio svjestan opasnosti u kojoj se nalazi, Chad je rekao da ga incident nije odbio od ribolova.

 

Završio je riječima: “Neću dopustiti da me to spriječi da radim nešto što volim.”

 

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE