Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Uzbuna u poznatom ljetovalištu: Vlasnik postavio skrivene kamere u sobe i snimao goste, turisti ogorčeni…

Nastala je prava uzbuna među turistima nakon što je otkriveno da je vlasnik hotela na Halkidiku u Grčkoj postavio kamere u hotelske sobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju grčki mediji, vlasnik hotela na Halkidikiju instalirao je skrivene kamere po sobama i nezakonito pratio i snimao privatne trenutke svojih gostiju.

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon prijave mladog para, koji je krajem septembra 2022. godine u sobi u kojoj su proveli noć, pronašao kameru.

Kako je saopćeno iz policije, tokom istrage je utvrđeno da je 34-godišnji vlasnik hotela snimao i pratio 27 osoba, od kojih su velika većina grčki i strani turisti, od kojih je 13 identifikovano.

Protiv vlasnika je podnijeta prijava koji će biti proslijeđen prvostepenom tužilaštvu Halkidikija, zbog kršenja zakona o ličnim podacima i privatnosti telefonske komunikacije i usmenog razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u istom saopštenju, u pretresu prostorija turističkog smještaja pronađeno je šest „skrivenih“ kamera, simulirajućih punjača za mobilne telefone, osam memorijskih kartica, registrator za vanjski nadzor zatvorenog kruga, jedinica za digitalno skladištenje podataka, pronađeni su i oduzeti prenosni elektronski računar, tablet uređaj i mobilni telefon, javlja tvxs.gr.