― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Uzbuna u poznatom ljetovalištu: Vlasnik postavio skrivene kamere u sobe i snimao goste, turisti ogorčeni…

- Marketing -

Nastala je prava uzbuna među turistima nakon što je otkriveno da je vlasnik hotela na Halkidiku u Grčkoj postavio kamere u hotelske sobe.

Kako javljaju grčki mediji, vlasnik hotela na Halkidikiju instalirao je skrivene kamere po sobama i nezakonito pratio i snimao privatne trenutke svojih gostiju.

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon prijave mladog para, koji je krajem septembra 2022. godine u sobi u kojoj su proveli noć, pronašao kameru.

- Marketing -

Kako je saopćeno iz policije, tokom istrage je utvrđeno da je 34-godišnji vlasnik hotela snimao i pratio 27 osoba, od kojih su velika većina grčki i strani turisti, od kojih je 13 identifikovano.

Protiv vlasnika je podnijeta prijava koji će biti proslijeđen prvostepenom tužilaštvu Halkidikija, zbog kršenja zakona o ličnim podacima i privatnosti telefonske komunikacije i usmenog razgovora.

Kako se navodi u istom saopštenju, u pretresu prostorija turističkog smještaja pronađeno je šest „skrivenih“ kamera, simulirajućih punjača za mobilne telefone, osam memorijskih kartica, registrator za vanjski nadzor zatvorenog kruga, jedinica za digitalno skladištenje podataka, pronađeni su i oduzeti prenosni elektronski računar, tablet uređaj i mobilni telefon, javlja tvxs.gr.

- Marketing -