― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Slučaj u Visokom / Bomba, sjekira, šipka i cijev kao uvod u horor: Otac i sinovi optuženi da su nasrnuli na trojac na traktoru

- Marketing -

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Smaila G. (67) i njegovih sinova Bekira (35) i Hasana (23), zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, dok Hasana terete i za oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Visokom, prenose Nezavisne novine.

Terete ih da su zajedno 9. oktobra 2022. godine, oko 13 sati u mjestu Gornja Zimča u Visokom sukobili s M.Č. M. Č. i A. K., dok su traktorom  lokalnim putem prolazili pored njihove kuće, a sve zbog ranijih nesuglasica.

- Marketing -

Prema navodima optužnice, prvi je izašao na put Smail noseći u ruci željeznu šipku kako bi presreo traktor, a potom kada ga je zaustavio, iznenada bez ikakvog povoda i razloga, šipkom je udario M. Č. u predjelu desne ruke i desne noge.

Nakon toga su do njega dotrčali njegovi sinovi Hasan, držeći sjekiru u ruci i Bekir, držeći u ruci metalnu cijev.

Pri tome su im sva trojica počeli psovati i prijetiti.

“Hasan je bacio sjekiru prema M.Č. koja ga je pogodila u koljeno, da bi potom, na M.Č. fizički nasrnuo i Bekir. Kada ga je pokušao udariti metalnom cijevi u čemu nije uspio jer se M.Č. izmakao, Hasan se trčećim korakom vratio u kuću i iznio ručnu bombu a potom u povratku zatražio od Smaila i Bekira da se odmaknu kako bi bacio bombu”, navodi se u optužnici.

Kako se navodi, zaprijetio je istovremeno M.Č. i M.Č. da će ih ubiti bombom a potom, u namjeri da ošteti traktor, sjekirom je počeo udarati po motoru traktora.

Nakon toga je uzeo motornu pilu i sa njom kao i sa sjekirom koju su iznijeli iz kuće isjekao je svih šest guma na traktoru i njegovoj prikolici, zbog čega su se A.K. i M. Č. dali u bijeg, strahujući za svoj život, dok je M.Č. ostao na traktoru”, navodi se u optužnici.

Hasana terete i da je 10. oktobra 2022. godine, dok se nalazio u Policijskoj stanici Visoko, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prisustvu policijskih službenika više puta ponovio M.Č. da će ga ubiti i silovati mu kćerku.

- Marketing -