Užas u Grčkoj: Bacila bebu u rijeku pa otišla slaviti Novu godinu

Policija u Grčkoj je uhapsila dvadesetdevetogodišnju majku bebe, koja odbija priznati da je bacila dijete u ledenu rijeku u novogodišnjoj noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena je, navodno, 31. decembra taksijem krenula iz mjesta Stavros u Imatiji, sa bebom u naručju, te se uputila ka mjestu gdje ju je bacila u bodu. Zatim je otišla u Aleksandriju i provela novogodišnju noć u hotelu.

Čim je svanulo, vratila se u kuću u kojoj je živjela sa bebom, bakom i djedom. Kada se vratila kući bez kćerke, njena porodica je alarmirala policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi se utvrdilo šta se zapravo dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ispitala majku koja je policajcima prvo nagovijestila da je bebu ostavila u napuštenoj kući u Veriji. Međutim, vlasti tamo nisu mogle pronaći nikakve tragove.

Zatim je policija izvršila pritisak na majku koja je na koncu odbacila svoje tvrdnje i priznala da je bacila bebu u branu Aliakmonas, kasno u novogodišnjoj noći.

Nakon pretresa okoline, pripadnici policije su uspjeli locirati bebu i izvući tijelo iz rijeke. Tijelo je zatim preneseno u bolnicu Veria, gdje su doktori mogli samo konstantovati smrt djeteta.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE