Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Umro legendarni Pele

Brazilska nogometna legenda Pele, punim imenom Edson Arantes do Nascimento preminula je ovoga poslijepodneva u bolnici Albert Einstein u Sao Paulu, u 83. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena imao je velikih zdravstvenih problema, a stanje s rakom mu se sustavno pogoršavalo otprije desetak dana kada je zbog komplikacija sa srcem i plućima ponovno primljen u bolnicu.

Tada je bilo objavljeno da će Božić provesti u bolnici, a internetom su počele kružiti njegove snimke oproštaja od porodice i prijatelja…

Kemoterapije koje je primao zbog svoje osnovne bolesti, raka debelog crijeva, a koji je u bliskoj prošlosti metastazirao na neke druge djelove njegova tijela, prestale su davati rezultata, pa je prije mjesec dana bio prebačen na odjel palijativne njege.

U idućih nekoliko dana stanje mu se naoko poboljšalo, ne bi li se problemi sa srcem, ali ovoga puta i bubrezima ponovno javili. Iz bolnice ga nisu odmah htjeli premještati na odjel intenzivne njege…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova kćerka Kely je ispočetka oštro opovrgnula navode da se radi o bilo kakvom težem stanju za njenog oca, a iz bolnice su se nakon što su primili Pelea 29. novembra oglasili i saopćenjem u kojem su naveli da Pele teško diše, te da ga se tretira antibioticima.

Ovoga puta su i njegove kćeri putem društvenih mreža objavile da će njihov otac Božić dočekati u bolnici.

 

Pele, jedan od najvećih ikada, trostruki svjetski prvak s Brazilom, tamošnje nacionalno blago, otišao je u vječnost.