― Marketing ―

Ukrajinci optužuju ruske trupe da kradu zalihe pšenice sa okupirane teritorije

- Marketing -

Generalštab vojske Ukrajine je u svome redovnom izvještaju optužio ruske trupe da kradu pšenicu na okupiranim teritorijama. Borbe između ruske i ukrajinske vojske se vode na jugu i istoku Ukrajine.

Ukrajinski generalštab u izvještaju navodi kako Rusi pljačkaju seljake, te kao primjer navode da je u gradu Kamianka-Dniprovska od zemljoradničke udruge ukradeno 60 tona pšenice. Sa pšenicom je ukraden i kamion.

Ivan Federov, gradnačelnik Melitopolja, kojeg su ruske trupe danima držali u zarobljeništvu je također govorio o otuđivanju žitarica koje čine ruske trupe. Kazao je kako su pljačke dosegle industrijsku razinu. Spomenuo je snimak više od 50 vozila koji odvlače žitarice sa okupirane ukrajinske teritorije.

- Marketing -

Ranije su se pojavile tvrdnje o tome da su čečenski vojnici koji se bore za Rusiju u Ukrajini ukrali poljoprivrednu opremu vrijednu milione eura. Kombajni, traktori i sijačice ukradene iz poljoprivredne radnje u Melitopolju su locirane na jednom imanju u selu Zakan-Yurt u Čečeniji.

Problemi sa sjetvom u Ukrajini i izvozom žitarica iz ove države bi mogle ostaviti posljedice na čitav svijet, jer mnoge države prehranjuju svoje stanovništvo zajvaljujući žitaricama iz Ukrajine i Rusije.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Planiranje je ključ svega: Majka troje djece otkrila kako je mjesečne troškove s 1.200 smanjila na samo 440 eura

 U aktualnim poskupljenjima dobrome dijelu ljudi važan je svaki euro, kojega nije lako zaraditi ni uštedjeti. Majka troje djece iz Njemačke promijenila je život nakon...