Uhapšen građevinac iz čije zgrade je izvučeno 70 tijela, krivi “sudbinu”

Turska policija uhapsila je Hasana Alparguna, izvođač radova na stambenoj zgradi u kvartu Cukurova u Adani, u kojoj su pronađena tijela 70 ljudi, a prilikom dolaska na sud stalno je ponavljao jednu riječ – sudbina, javljaju mediji iz ove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrada Hasana Alparguna sa 14 spratova uništena je u zemljotresu jačine 7,7 stepeni Rihterove skale koji se dogodio 6. februara u 04:17 sati u okrugu Pazarcik u Kahramanmarašu.

 Iz zgrade koja se pretvorila u olupinu izvađena su do sada tijela 70 ljudi. Alpargun je nakon zemljotresa pobjegao na Sjeverni Kipar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je uhapšen zbog krivičnog djela ‘ubistvo i nanošenje povreda iz nehata’.

Alpargun je, prema pisanju turskih medija, pokuša iz Turske na Sjeverni Kipar prebaciti 990 hiljada dolara, 890 hiljada eura i 500 hiljada lira, a u međuvremenu kupio je i stan u regiji Nikozija Demirhan.

Tokom privođenja, na pitanje novinara da li se kaje, Alpargun je odgovorio: “Vrlo se kajem. Nema oštećenja na mojim drugim zgradama. Sve zgrade u Adani su oštećene”.

Iz Glavnog javnog tužilaštva u Adani saopćeno je da se nastavlja istraga o izvođačima radova i na drugim uništenim objektima.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE