― Marketing ―

U ponedjeljak počinje jednosedmični proljetni raspust u školama u ZDK-u

- Marketing -

Za većinu učenika osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona danas je zadnji radni dan pred odlazak na jednosedmični proljetni raspust.

U školama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i program na bosanskom jeziku, proljetni raspust zvanično počinje u ponedjeljak, 28. marta – potvrdio je u izjavi za Fenu ministar obrazovanja tog kantona Spahija Kozlić.

  • Osnovci i srednjoškolci koji se obrazuju po NPP-u na bosanskom jeziku narednu će sedmicu biti na raspustu, a u školske klupe će se ponovo vratiti 4. aprila. U školama u kojima se nastava realizira po NPP-u na hrvatskom jeziku – osnovna škola i gimnazija KŠC “Sveti Pavao” Zenica, na raspustu će zbog katoličkog Uskrsa biti od 14. do 18. aprila, a Franjevačka klasična gimnazija Visoko od 14. do 19. aprila – navodi ministar Kozlić.

U školama u općinama Žepče i Usora, u kojima se nastava odvija po NPP-u na hrvatskom jeziku, đaci će na proljetnom raspustu biti od 14. do 25. aprila.

- Marketing -

Polaznici Medrese “Osman ef. Redžović” iz Velikog Čajna kod Visokog, zbog mjeseca ramazana, na raspustu će biti od 4. aprila do 6. maja.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...