― Marketing ―

Hutba u kakanjskoj džamiji prisutne natjerala na razmišljanje: Nije istina da se rad ne isplati!

- Marketing -

Proteklog petka na džuma namazu tokom hutbe u džamiji džemata Varda hutbu je govorio Amel ef. Ibrahimspahić, u kojoj je nagovijestio dolazak najdražeg gosta muslimana ali i aktuelnoj situaciji koja vlada u svijetu i Bosni i Hercegovini.

Vjernike koji su bili prisutni, svojim snažnim porukama, „natjerao“ je na razmišljanje.

  • Draga braćo, nalazimo se pred dva veoma važna perioda u toku jedne godine. Pred dvije veoma važne faze, to su faze sjetve. Jedna sjetva je sjetva ibadeta, sjetva dobrih djela, posta, sadake, dobrovoljnog namaza, sjetva približavanja uzvišenom Gospodaru Allahu dž.š. kroz mubarek mjesec ramazan koji nam nastupa evo već za svega 7 dana (op.a. od danas šest). Druga sjetva je ova proljetna sjetva kada zasijavamo naše njive raznim kulturama a koje su nam potrebne za život jer bez ove druge sjetve, bez proljetne sjetve, poljoprivredne sjetve i ova, da tako kažemo ahiretska sjetva, je malo teža. Jer kada smo gladni onda nam je teže ispunjavati određene ibadete. Kada nemamo šta za podijeliti odmah nam je uskraćena ahiretska sjetva i ne možemo udijeliti sadaku, uvodne su riječi Amela ef. Ibrahimspahića, imama u džematu Varda.

- Marketing -
  • Od presudne važnosti je braćo sada bitno govoriti na ovu temu, prije svega zbog perioda godine u kojoj jesmo. A onda svakako jer smo svjedoci situacije u cijelome svijetu kada se govori o raznim ratovima, sačuvao nas Allah od njih ako Bog da, o raznim nestašicama, nedostacima hrane i tako dalje, kazao je efendija Ibrahimspahić.


Cijelu hutbu možete poslušati i OVDJE.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...