― Marketing ―

U Njemačkoj čuo dječaka da govori ukrajinski pa ga bacio s mosta

- Marketing -

Njemačko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o pokušaju ubistva protiv nepoznate osobe nakon što je u Einbecku 26. augusta napadnut desetogodišnji ukrajinski dječak. Muškarac je bacio dječaka preko ograde mosta, rekao je jučer javni tužitelj.

Dječak je prije incidenta s još nekoliko djece iz Ukrajine bio na mostu u gradiću u okrugu Northeim. Navodno se stranac žalio na ruskom da djeca govore ukrajinski te ih je zamolio da pričaju ruski. Prema istrazi, muškarac je tom prilikom rekao da je Ukrajina započela rat.

Istražitelji navode da je muškarac prvo povukao za kosu djevojčicu iz grupe, a zatim je zgrabio desetogodišnjeg dječaka i bacio ga preko ograde mosta. Mališan je prilikom pada udario u željezne nosače koji su montirani u nivou mosta, a zatim je pao u kanal. Zadobio je povrede glave i stopala, piše Welt.

- Marketing -

Gađao dječaka staklenom bocom?

Dok je desetogodišnjak ležao, napadač ga je navodno gađao staklenom bocom kojom ga je i pogodio u desno rame. Muškarac je potom pobjegao. Dječak nije teže povrijeđen, rekao je glasnogovornik tužilaštva. Pružena mu je pomoć u bolnici, a zatim je pušten kući.

Državni odvjetnik smatra da je napad politički motiviran. Policija traga za počiniteljem koji je star između 40 i 45 godina, a koji je u vrijeme napada nosio plavu majicu kratkih rukava, crnu kapu i kratke traperice.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...