Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

U Meksiku primijetili NLO iznad vulkana Popocatépetl?

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz Meksika na kojoj se vidi objekt koji lebdi iznad aktivnog vulkana Popocatépetl. Zanimljivo, izvještaji o NLO-ima koji lete u krater ovog vulkana pojavljuju se veoma često u posljednjih deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sliku je snimio Luis Guerra u nedjelju ujutro.

 Luis živi sa svojom djevojkom Carlom Garcia u Atliscu (Puebla) i sa svoje parcele imaju dobar pogled na vulkan. Luis voli fotografirati, a njegovu pažnju tog jutra nije privuklo samo još jedno izbacivanje vulkanskog pepela, već i pun Mjesec koji je “dotaknuo” njegovu lijevu padinu.

lika je bila uspješna i Luis ju je poslao Carli, a ona ju je objavila na društvenim mrežama. A pratioci su joj skrenuli pažnju na objekt koji izgleda kao leteći tanjir i lebdi iznad kratera.

Carla Garcia i Luis Guerra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo su Carlu naprosto zasule poruke prijatelja i nepoznatih ljudi na društvenim mrežama. Svi su napisali da na fotografiji vide nešto slično vanzemaljskom objektu.

“Budući da moj dečko nije za društvene mreže, pitala sam ga mogu li postaviti njegovu fotografiju na Twitter i on je pristao”, rekla je Carla. Označila je lokalnog novinara koji je podijelio sliku, a vrlo brzo je postala viralna.

Carla Garcia rekla je novinarima da se ona i Luis bave fotografijom otkako su se preselili živjeti u Atlisco. Njihova kuća nalazi se u blizini aktivnog vulkana Popocatepetl. I jednostavno je nemoguće ne fotografirati se i snimati na tom području. Iznenađujuće, ali činjenica: već dugo se priča o NLO-ima iznad ovog vulkana.

Meksička državna televizija Televisa čak je objavila video na kojem se vidi nekoliko NLO-a kako ulijeću u krater i nestaju u krateru. I bilo je mnogo takvih poruka, ali misterij čudnih svjetlećih tačkica još nije riješen. Meksički ufolozi tvrde da se izvanzemaljci susreću u središtu vulkana.

Inače, područje vulkana Popocatepetl nije jedino mjesto gdje su slučajni očevici primijetili NLO-e. Prošlog oktobra, stanovnik istočno-središnje države Hidalgo prijavio je da je vidio nešto neobično na nebu, piše dailymail.co.uk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Los Angelesa, San Diega, Tijuane, Rosarita i Meride također su snimili nekoliko slika neobičnog objekta na nebu sa svjetlucavim svjetlima koji je izgledao kao NLO. (Tuzlanski.ba)