U Austriji 14-godišnjak iz BiH s prijateljima ukrao auto, bježali policiji pa skrivili nesreću

Četiri tinejdžera (14 i 13 godina) provozala su se ukradenim automobilom kroz Linz. Kad je došla policija, vozač je stisnuo gas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska patrola iz Trauna u srijedu oko 14.15 sati primijetila je automobil koji je bio prijavljen kao ukraden i odmah krenula u potjeru za njim. Potjera je vodila od Trauna preko Zöhrendorfer Feld, Langer Zaun, Salzburger Straße, Wiener Straße, A7, Industriezeile, Prinz-Eugen-Straße, A7, Dornach, Freistädter Straße, Mittertreffling, A7 u smjeru Linza.

Ukupno su bile uključene 22 patrole, a na lokalnom području su bile postignute brzine veće od 150 km/h. U području Mittertrefflinga vozač je čak probio blokadu te je nastavio na A7 gdje je straga udario u neuključeno vozilo i odbacio se na drugo vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozila koja su doživjela nesreću tada su se zaustavila na svim trakovima A7. Svi suputnici ukradenog automobila, trojica 14-godišnjaka i 13-godišnjak, svi iz Linza, zasad su uhićeni. Prilikom uhićenja 13-godišnjak je pružao otpor i lakše ozlijedio policijskog službenika.

U nesreći je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno. 14-godišnji rumunjski vozač ukradenog automobila, 14-godišnji bosanski putnik osumnjičen za krađu automobila i 14-godišnjak koji je bio na stražnjem sjedalu prevezeni su u Sveučilišnu bolnicu Kepler, a dva vozača drugih vozila u UKH.

Nakon obrade, mladići su prebačeni u policijski centar za zadržavanje. Neozlijeđeni 13-godišnjak predan je majci. Četrnaestogodišnji Rumunj će u četvrtak biti odveden u zatvor u Linzu nakon konzultacija s uredom javnog tužitelja.

Prema navodima policije, druga dvojica 14-godišnjaka su prijavljena na slobodi i predana su zakonskim skrbnicima.

NAJNOVIJE