TURISTIČKI BUM NA SJEVEROZAPADU BOSNE I HERCEGOVINE: Gosti sa svih strana svijeta oduševljeni prirodnim ljepotama

Turistička sezona u Unsko-sanskom kantonu je u punom jeku.

Turisti iz različitih dijelova svijeta svakodnevno pristižu, a ono što ih najviše privlači svakako je krajiški sinonim za turizam – rijeka Una.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ekipa FTV-a posjetila je Bosansku Krupu, grad s bogatom i raznovrsnom ponudom koja se prethodnih godina nametnula kao atraktivna destinacija za posjetitelje.

S pravom se može nazvati oazom mira i zelenila. Tokom cijele godine radilo se da turistička sezona bude što uspješnija.

„Možemo reći da ćemo svakodnevno imati aktivnosti kojima ćemo našim građanima priuštiti gostima malo ljepše ljeto, našim pokazati da i mi imamo šta ponuditi“, kaže gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović (SDP)

A gost je grad pun. Sami su se uvjerili da Bosanska Krupa ima široku lepezu sadržaja. U prilog tome govori i činjenica da nekolicina posjetitelja iz različitih dijelova Europe već nekoliko godina, umjesto mora, za ljetovanje bira kamp pored Une.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Skoro svi posjetitelji kažu kako ovdje nisu po prvi put. Kako kažu, ko jednom dođe na obale rijeke Une – taj će se uvijek vraćati.

Ponude ima, ali je potrebno još raditi kako bi na tržištu bila konkurentnija, smatra prvi čovjek Grada: „Potrebno nam je vrijeme i sredstva da te resurse pretvorimo u kapacitete, ali će nam organiziranje manifestacija pomoći da prezentiramo Krupu, da ljudima stvorimo naviku da dođu. ovdje“.

Prva takva manifestacija je druga Krupska regata, koja će biti održana u subotu. Prijave su zaustavljene s obzirom na to da broj prijavljenih sudionika premašuje broj dostupnih čamaca.

Više u prilogu FTV-a klikom OVDJE.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Zabilježen pad industrijske proizvodnje u BiH za 1.8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hrcegovini u...

Pacovi optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije...

Vremenska prognoza do utorka

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno...