TURISTIČKI BUM NA SJEVEROZAPADU BOSNE I HERCEGOVINE: Gosti sa svih strana svijeta oduševljeni prirodnim ljepotama

Turistička sezona u Unsko-sanskom kantonu je u punom jeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti iz različitih dijelova svijeta svakodnevno pristižu, a ono što ih najviše privlači svakako je krajiški sinonim za turizam – rijeka Una.

Ekipa FTV-a posjetila je Bosansku Krupu, grad s bogatom i raznovrsnom ponudom koja se prethodnih godina nametnula kao atraktivna destinacija za posjetitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pravom se može nazvati oazom mira i zelenila. Tokom cijele godine radilo se da turistička sezona bude što uspješnija.

„Možemo reći da ćemo svakodnevno imati aktivnosti kojima ćemo našim građanima priuštiti gostima malo ljepše ljeto, našim pokazati da i mi imamo šta ponuditi“, kaže gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović (SDP)

A gost je grad pun. Sami su se uvjerili da Bosanska Krupa ima široku lepezu sadržaja. U prilog tome govori i činjenica da nekolicina posjetitelja iz različitih dijelova Europe već nekoliko godina, umjesto mora, za ljetovanje bira kamp pored Une.

Skoro svi posjetitelji kažu kako ovdje nisu po prvi put. Kako kažu, ko jednom dođe na obale rijeke Une – taj će se uvijek vraćati.

Ponude ima, ali je potrebno još raditi kako bi na tržištu bila konkurentnija, smatra prvi čovjek Grada: „Potrebno nam je vrijeme i sredstva da te resurse pretvorimo u kapacitete, ali će nam organiziranje manifestacija pomoći da prezentiramo Krupu, da ljudima stvorimo naviku da dođu. ovdje“.

Prva takva manifestacija je druga Krupska regata, koja će biti održana u subotu. Prijave su zaustavljene s obzirom na to da broj prijavljenih sudionika premašuje broj dostupnih čamaca.

Više u prilogu FTV-a klikom OVDJE.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE