Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Traži suprugu u 88. godini: Volio bih da je plavuša i vitka

Stanko Crnogorac iz Posušja ima 88 godina i ne gubi nadu u ljubav. Naime, odlučio se oženiti te otkrio koje kriterijume bi njegova izabranica trebala ispuniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je srednju Turističko-ugostiteljsku školu u Mostaru, radio pet – šest godina u Njemačkoj pa se vratio u bivšu Jugoslaviju na poziv brata.

Doselio se u Jablanicu. Tamo je brat radio na hidrocentrali pa se Stanko zaposlio u blizini kao konobar u hotelu Čvrsnica.

 “Loše mi je bilo u tom hotelu. Bilo je lijepo konobariti, jer u Njemačkoj sam i čistio snijeg, kopao kanale, vozao radnike po bauštelima, ali u hotelu u Jablanici sam patio s lošim kolegama. Zločesti skroz bili, pogotovo jedna pokvarena konobarica, Crnogorka. Ona bi naplatila račun potajno, a meni blok nabila na ekser pa bi ispalo da nisam naplatio. Onda bi mi odbijali od plaće, a ona bi uzela sebi pare. Loše bilo skroz, a morao sam raditi zato što je bilo puno nas braće i sestara – osmoro. Ja sam najmlađi i jedini još živ”, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

 Tada je odlučio u Jablanici otvoriti restoran Zdrava voda, kojeg trenutno vodi njegova nećakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poznat je po vodenom ražnju i janjetini! Bio je to prvi restoran u zoni, onda ih je iza mene ‘niklo’ još 10-ak. Bio sam tu prije Gojka”, naveo je i dodao da se u doba socijalizma smjelo otvoriti ovakav obrt, ali sa samo tri zaposlena

. “Ja sam ih imao 10! Kad bi došla inspekcija, trči niz Neretvu! Čim inspekcija ode, nastavljamo raditi normalno. Bio sam u Zdravoj vodi 20 godina, vrtili smo po četri janjca u isto vrijeme. Donio sam prvi vodeni ražanj iz Banjaluke. Onda je došao rat”, ispričao je.

Tvrdi da je shvatio da će “biti problema ako ostane ovdje zato što je Hrvat, a sve puno muslimana”. Otišao je živjeti u Švedsku. Bio je u braku desetak godina. Nema djece.

 “Lijepa mi je žena bila. Bila je Miss Mostara, mlađa od mene 20-ak godina. Kasno sam se oženio. Imao sam oko 40 godina, a ona 20. Uvijek sam volio mlađe, ali je problema u tom braku. Žena mi je postala alkoholičarka i ‘hodalica'”, naveo je i objasnio kako je “hodala” s drugim muškarcima. Odlučio je dati priliku novoj ženi i opisao kako bi trebala izgledati i koliko godina imati.

“Volio bih da je plavuša i ‘šlang’ (vitka). Ne volim podebele. Šta će mi veliki stomak? Nemam ga ni ja. Ne bih uzeo strankinju, samo našu katolkinju. Ustvari, ne mora biti vjernica, ionako ljudi sve manje idu u crkvu. Ne bih ženu iz Ukrajine, Srbije ili Švedske. Ajde, možda Šveđanku i bi, one su slične našima, ali jezik je problem. Ne mogu čekati 10 godina da nauči”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preferira Hrvatice.

Nakon potresa u Petrinji je išao tražiti suprugu, ali nije našao “odgovarajuću”. Volio bi da je do 50 godina stara i da ima jedno dijete, obavezno muško. “Dječak bi trebao imati najviše 10-ak godina. Ja bih ga odgojio k'o da mi je sin, treba mi nasljednik. Svega imam, neka slobodno provjeri na katastru”, kazao je on.