Tragičan slučaj u Pakistanu: Otac spalio 12-godišnjeg sina jer nije uradio domaću zadaću

Pakistanac je zapalio svog 12-godišnjeg sina u svom stanu u Karačiju nakon što dječak nije mogao odgovoriti na pitanja o svojim školskim zadacima.

Shaheer Khan je zadobio teške opekotine u stravičnom incidentu u pakistanskom gradu Orangi 14. septembra i hitno je prebačen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa i podlegao je povredama dva dana kasnije, piše Daily Mail.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Njegov otac Nazir je navodno polio svog sina kerozinom i zapalio šibicu u pokušaju da uplaši dječaka da završi svoj domaći zadatak, ali je plamen zapalio ulje i zapalio dijete.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Čuvši manične krike svog dječaka, majka Shazia je uletjela u sobu gdje su oba roditelja bacila ćebad i odjeću na zapaljeno dijete u očajničkom pokušaju da ugase plamen, ali njihovi napori nisu bili dovoljni da ga spasu.

Nakon što je 16. septembra primila vijest o nepodnošljivo bolnoj smrti njenog sina, majci Shaziji je trebalo dva dana da oplakuje gubitak prije nego što je odlučila da podnese tužbu protiv svog muža.

Policija je sutradan uhapsila Nazira i on će ostati u pritvoru do ročišta 24. septembra. Lokalni policajac Salim Khan rekao je pakistanskim novinama da je Nazir pobjesnio kada je Shaheer insistirao da izađe da pusti zmaja umjesto da završi svoj domaći zadatak.

Nazir je tražio da Shaheer odgovori na niz pitanja o svom radu, na koja je 12-godišnjak dao ‘nezadovoljavajuće odgovore’.

Nazir je navodno priznao svoj zločin nakon što je uhapšen i nakon što je njegova supruga podnijela tužbu protiv njega nakon smrti njenog sina.

Za grad Orangi u lučkom gradu Karačiju se vjeruje da živi blizu 3 miliona ljudi. Široko citiran kao najveći sirotinjski kvart u Aziji, prostire se na preko 8.000 hektara – što je ekvivalent oko 4.500 fudbalskih terena na Wembleyu. (Tuzlanski.ba)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Saobraćaj u Bilješevu obustavljen: Sudar automobila i traktora

Na regionalnom putu Kakanj-Zenica došlo je do saobraćajne nesreće. U...

Policija se oglasila nakon pucnjave u Kaknju: Uhapšene tri osobe

U Kaknju su uhapšene tri osobe zbog upotrebe vatrenog...

Kanton Sarajevo dobija vjetroelektranu

Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji vjetroelektrane Ivan...