― Marketing ―

Ispovijest najdebljeg čovjeka od 32 godine i 298 kg: Vatrogasci ga dizalicom vodili kod ljekara

- Marketing -

Najdebljem čovjeku ljekari su jedva spasili život, i to zahvaljujući vatrogascima koji su ga dizalicom izveli iz stana sa trećeg sprata, a u svojoj ispovijesti otkriva kako je nastala opsesija za hranom.

Sa samo 26 godina, Jayson Holton imao je 254 kilograma. Njegova kilaža bila je prevelika i za operaciju smanjenja želuca i trenutno je najdeblji čovjek u Velikoj Britaniji. Danas ima 32 godine i 298 kilograma, a njegovo zdravlje je toliko ugroženo, da su ljekari u junu ove godine jedva uspjeli da mu spase život. Jayson je sumnjao da mu prijeti moždani udar i krvni ugrušak, zbog čega je jednog dana nekoliko puta zvao Hitnu pomoć, prenosi Net.hr.

Kada su ljekari došli na kućnu adresu, samo nekoliko trenutaka prije potpunog otkazivanja organa, bezuspješno su pokušavali da ga podignu. Cijela situacija trajala je satima, jer Jayson zbog limfedema nije mogao da hoda. Limfedem je hronično, neizlječivo oboljenje koje karakterišu otoci. Ljekari su pozvali vatrogasce, koji su ujedno angažovali i građevinske inženjere kako bi se uklonio prozor na trećem spratu. Oko tridesetak vatrogasaca podiglo je Jaysona i smjestilo ga u dizalicu, a ova procedura trajala je sedam sati.

- Marketing -

“Postojao je rizik da neću preživeti podizanje. Bilo je problema sa mojim nivoima kiseonika, ali rekao sam svojim spasiocima da nastave, inače bih umro sam u svom stanu”, rekao je Jayson koji je stavljen pod nadzor.

Inače, Jayson je na dnevnom nivou konzumirao više od pet litara gaziranih napitaka. Ljekari su mu zabranili ovo piće, a odmah je započeo sa procesom stroge dijete. Ovo se Jaysonu nije dopalo, pa je prijetio da će zvati policiju, tvrdeći da su mu “prekršena ljudska prava”.

Ipak, svi se pitaju kako je moguće da neko ima 298 kilograma u 32. godini života?

Jayson otkriva da je opsesija za hranom nastala zbog traume iz djetinjstva. Izgubio je oca u saobraćnoj nesreći, a tada je imao 21 godinu. Utjehu je pronalazio u hrani i kako kaže, jeo je ponovo poslije svakog obroka, krijući se od majke, prenosi Mondo.

Kada je bio tinejdžer, imao je 152 kilograma. Tada mu je savjetovano da ide u kamp za gojazne osobe u New Jersey u trajanju od devet sedmica. Ipak, zbog problema sa krvnim pritiskom, Jayson je odustao i od ove borbe.

Šta je Jayson jeo?

Oduvijek je imao nezdrave navike. Za doručak je jeo četiri kese čipsa, a dnevno je u svoj orgnizam unosio oko pet litara gaziranih pića.

“Ako pokušam da hodam, glava mi je toliko napregnuta, od nošenja tolike težine, kao da sam naglavačke na toboganu. To je opasno. Da nisam nazvao hitnu, bio bih mrtav. Nisam mogao da dišem. Osjećao sam se kao da je nešto blokirano u meni i gušio sam se”, dodao je.

Jayson je trenutno na strogoj dijeti koju su prepisali ljekari, kao i na listi čekanja Svjetske zdravstvene organizacije za operaciju smanjenja želuca.

Pogledajte snimak kako vatrogasci izvlače Jaysona iz stana OVDJE.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...