Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Taekwondo klub NUR ‘osvojio’ 25. Fojnica Open 2023. s impresivnim rezultatima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taekwondo klub NUR Kakanj je oduševio na 25. Fojnica Openu 2023. održanom u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj prestižni turnir okupio je 240 talentiranih takmičara iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a članovi taekwondo kluba NUR su pokazali izvanredne rezultate. Osvojili su ukupno pet zlatnih, pet srebrnih i devet bronzanih medalja, što je iznimno uspješan rezultat za klub.

Zlatne medalje su osvojili Nemanja Cvetković u kategoriji kick, Adna Berbić u kategoriji borbi, Lejla Hadžić u kategoriji borbi, Naida Neimarlija u kategoriji kick, te Uma Delibašić također u kategoriji kick. Njihova izvanredna izvedba i predanost doveli su do osvajanja najsjajnijeg odličja.

Srebrne medalje su pripale Bilalu Neimarliji u kategoriji borbi, Fatihu Muraji u kategoriji borbi, Dalili Silajdžić u kategoriji kick, Sari Škorić u kategoriji borbi, te Sarah Aliefendić također u kategoriji borbi.

Bronzane medalje su osvojili Alek Košar u kategoriji borbi, Emir Haračić u kategoriji kick, Fatih Hrustić u kategoriji borbi, Imran Karzić u kategoriji kick, Rejjan Karzić u kategoriji kick, Anela Topalović u kategoriji kick, Asija Kasapović u kategoriji borbi, Najla Kulović u kategoriji kick, te Sarah Aliefendić u kategoriji kick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka turnira, Nemanja Cvetković je dobio posebno priznanje proglašenjem za najboljeg kikicha turnira, te je osvojio pehar kao potvrdu svog izuzetnog talenta. Adna Berbić je također dobila pehar za najbolju juniorku turnira, što je još jedno veliko priznanje za njen uspjeh.

Ekipno, vrtićanci taekwondo kluba NUR su osvojili drugo mjesto u kategoriji kickova, dok su juniorke u borbama također zauzele drugo mjesto. Ove impresivne rezultate postigla je ekipa pod vodstvom trenera Evelina Piljuga i Sedine Berbić, koji su uveliko doprinijeli pripremi i uspjehu svih takmičara.

Taekwondo klub NUR može biti ponosan na postignute rezultate na 25. Fojnica Openu 2023. Njihova predanost, disciplina i vještina mogu poslužiti kao primjer uspješnosti u sportu.

- Marketing -