― Marketing ―

Po prvi put iz jednog džemata u Foči četiri osobe putuju na hadž

- Marketing -

U džematu Izbišno, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Foča, 3. juna 2023. godine, nakon ikindija-namaza proučena je ikrar dova za buduće hadžije ovog džemata.

Ne pamti se kada je posljednji put neko iz ovog džemata hodočastio sveta mjesta, Mekku i Medinu, ali ove godine njih četvoro se odazvalo pozivu: Murat Kečo,Sead Kečo, Amir Fako i Himzo Mekić.

  • Moram naglasiti da je ovo, pored otvorenja Aladža džamije u Foči, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj povijesti Medžlisa Foča – kazao je glavni fočanski imam Miralem-ef Hodžić koji je ovogodišnjim hadžijama učio ikrar dovu.

Ushićen je njihovim odlaskom, posebno jer je riječ o ljudima koji su izuzetno vezani za svoj džemat Izbišno.

- Marketing -
  • Ne mogu opisati koliko mi je drago što smo ovo dočekali, da iz jednog džemata s našeg medžlisa na hadž putuju čak četvorica džematlija – kazao je efendija Hodžić.

Džemat Izbišno je džemat na prostoru MIZ Foča u kojem se džuma-namaz klanja redovno tokom cijele godine.

Osim glavnog imama, ikrar dovi prisustovali su i svi drugi imami sa područja MIZ Foča, imami koji su porijeklom iz džemata Izbišno, Muzafer-ef. Musić i Asim-ef. Hubijar, te ostali gosti i džematlije.

(Preporod.info)

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...