Superkup Egipta dobio finalistu nakon 34 izvedena penala

Fudbaleri Budućnosti (kada bi bukvalno prevodili njihovo ime kluba “Future”) plasirali su se u finale Superkupa Egipta s obzirom na to da su u polufinalu poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca (14:13) u nestvarnoj seriji od 34 penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedamnaest serija je moralo da se šutira kako bi Egipat dobio finalistu Superkupa. Poslije 0:0 tokom 90 minuta fudbala, pobjednik je morao da bude odlučen na dramatičan način, a to su fudbaleri Piramidsa i Moderna režirali na pravi način.

Galal, defanzivac Piramidsa, promašio je čak dva puta jedanaesterac, a jedan od ta dva je bio odlučujući koji je i donio pobjedu ekipi koja je bila nominalni domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo ovo nije ni blizu rekorda kada su penal serije u pitanju, jer smo prošle godine bili svjedoci nestvarnih penala kada je Vašington pobjedio Bedlington poslije ukupno 54 jedanaesterca u utakmici lokalnog kupa Engleske.

Takođe, u Kupu Namibije 2005. godine smo gledali meč između Palasa i Siviksa koja je režirala dramu od 48 penala, a to je ujedno na drugom mestu u “fioci” najvećih penal serija ikada, javlja Sportal.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE