Sud odlučio: “Prljavo kazalište” više ne smije da bude “Prljavo kazalište”

Spor između Tihomira Fileša i Jasenka Houre oko prava na korišćenje naziva “Prljavo kazalište”, dobio je prvu zvaničnu sudsku odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz advokatske kancelarije Kristine Delfin Kanceljak, zastupnika Tihomira Fileša, saznaje se da je Trgovački sud u Zagrebu donio odluku o privremenoj zabrani korišćenja naziva “Prljavo kazalište” i srodnih imena Jasenku Houri i bendu u javnim nastupima.

Dakle, muzičari Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora više ne smiju da nastupaju pod imenom “Prljavo kazalište”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nalaže se otkazivanje svih ugovorenih aktivnosti koje pružaju usluge muzičkih koncerata, muzičkih nastupa, produkcije zvučnih zapisa i snimanja muzike pod nazivom “Prljavo kazalište” i drugim sličnim nazivima”, navodi se u odluci Privrednog suda, prenosi B92.

Ovakva privremena sudska mjera samo je uvod u sudski proces oko prava na korišćenje imena poznate grupe – čije pravo i žig ima donedavni član grupe, menadžer i bubnjar Tihomir Fileš – ali sve dok se ovaj proces ne okonča sudskom presudom ili sporazumom strana u postupku, svako korišćenje imena na sceni podleže novčanim kaznama.

Jasenko Houra nije želio da komentariše ovu odluku Privrednog suda, već je medije uputio na advokata Tonija Nogolicu.

“Ne bi bilo u redu da komentarišem postupke koji su još u toku, čućemo se kada sve bude završeno”, rekao je kratko advokat.

Menadžer “Prljavog kazališta” Damir Ramljak -Tigar rekao je da će bend nastaviti sa nastupima, koji će ovog ljeta biti održani širom regiona.

Podsjećamo, ovo nije presedan na domaćoj muzičkoj sceni, jer su slični postupci vođeni i u slučaju bendova pod nazivom “Novi fosili” i “Fosili” i “Zlatni dukati”.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE