― Marketing ―

Stvari koje gotovo svi rade na društvenim mrežama, a mogu da budu opasne

- Marketing -

Bezbjednost na internetu je važna više nego ikad prije, a neki od nas možda nesvjesno izlažu svoje podatke riziku

Portal Komando izdvojio je uobičajene greške koje morate da izbjegavate kako biste sačuvali svoju bezbjednost tokom korištenja tehnologije.

Kada ste posljednji put razmislili o svojim korisničkim imenima na različitim internet platformama? Jesu li neka od njih previše lična ili lako prepoznatljiva? Bezbjednost na internetu je važna više nego ikad prije, a neki od nas možda nesvjesno izlažu svoje podatke riziku.

- Marketing -

Evo uobičajenih grešaka koje treba da izbjegavaju, zajedno sa praktičnim rješenjima kako se zaštititi, prenosi N1.

1. Javljanje na telefon: Na prvi pogled, odgovaranje na pozive može da djeluje bezopasno, ali kriminalci sve više koriste naprednu tehnologiju kako bi snimili i iskoristili isječke vašeg glasa. Najbolje bi bilo da pustite pozivaoca da prvi progovori. Ako ne čujete odgovor, budite spremni da prekinete poziv, navodi Komando.

2. Dijeljenje na društvenim mrežama: Većina društvenih medija postavlja profile na “javno”. To znači da sve što objavite, uključujući fotografije i lične informacije, može da bude vidljivo svima na internetu. Da biste povećali svoju privatnost, postavite svoje profile na privatno. Na taj način, samo odabrane osobe koje ste prihvatili mogu da vide vaše objave i informacije.

3. Pregledavanje dokumenata: Kao što se mnogo puta upozoravalo, nikada ne otvarajte nikakve datoteke ili dokumente koje ste dobili od nepoznatih pošiljalaca. Dodatno, čak i pregledavanje nekih dokumenata u vašem inboksu može da predstavlja rizik. U nekim slučajevima, zlonamjerni dokumenti mogu da zaraze vaš računar i omoguće hakerima pristup. Da biste se zaštitili, pazite da redovno ažurirate svoj operativni sistem, uključujući Windows, kako biste dobili najnovije sigurnosne nadogradnje.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...