Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Skandalozan potez pacijenta: Dok su mu spašavali život, doktorica je doživjela nesvakidašnju neprijatnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video prikazuje kako jedan pacijent, iako je na operacionom stolu, dodiruje i stiska za zadnjicu doktorku koja obavlja hirurški zahvat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi zidovi operacionih sala mogli da govore, sigurno bi imali da ispričaju mnoge sretne priče, opišu ljekarske podvige, ali i posvjedoče nekim tužnim i tragičnim ishodima. Ipak, nekad se dese situacije koje ne mogu da se predvide, a tiču se, najblaže rečeno, bizarnih reakcija i postupaka pacijenata u stanju svijesti, ili pak ošamućenosti usljed anestezije.

Jedan video postao je viralan na društvenim mrežama, a kako i ne bi, kad prikazuje kako jedan pacijent, iako je na operacionom stolu, dodiruje i stiska za zadnjicu doktorku koja obavlja hirurški zahvat, piše Žena.

Neko je sve to snimio, pa možemo primijetiti da doktorki uopšte nije prijao ovaj postupak mladića već da se preneraženo okrenula i pogledala u anesteziologa, koji je samo podigao palac u znak potvrde da je pacijent još budan.

Prema komentarima ovo nije bila neka vanredna situacija, često sedešava da pacijenti refleksno, ili pod izgovorom refleksne radnje, malo “spopadnu” doktore, doktorke ili anesteziologe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da li vam se ovo nesto desilo u sali? Kako bih vam rekla – da – stoji u opisu videa, a onda su oni hrabri ispričali kako su bili “u koži” pacijenta sa “uslovnim refleksom” hvatanja za gluteus.

“I meni se dogodilo kad mi je doktorka vadila kateter, em mi se dig‘o, em sam je uhvatio za gu*u od boli”, “Ovo me nekako podsetilo kad sam imao 23 godine, pred operaciju su me klistirale dve sestre od 22”, pisalo je u nekim od komentara.

Ovaj magazin piše da zbog nekontrolisanih radnji i pokreta ni doktori nisu pošteđeni nepotrebnih bliskih kontakata sa pacijentima na operacionom stolu pod dejstvom anestetika, ali kao što je neko zaključio – iskustva su razna, važno je da su uspomene lijepe.

- Marketing -