Skandal u Srbiji: Na takmičenju u Kraljevu bošnjačkoj djeci podijelili kroasane sa svinjetinom?

Na današnjem okružnom takmičenju iz matematike u Kraljevu, djeci iz Novog Pazara i Tutina, učesnicima takmičenja, organizatori su navodno podijelili kroasane sa svinjskim mesom, saznaju Sandžačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš portal je u posjedu fotografije dijeljenih kroasana s deklaracijom na kojoj jasno stoji da je riječ o proizvodu sa svinjskim mesom.

Okružno takmičenje iz matematike se održava za III i IV razred osnovnih škola, a pojedini roditelji su bili u pratnji djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav postupak podmetanja maloljetnicima, koji su druge vjere i nacije, od strane organizatora, posebno prosvjetnih radnika, nije korektan.

Ostaje jedino nada da je u pitanju, ipak, nenamjerna greška i da će se organizatori zvanično izviniti bošnjačkoj djeci i njihovim roditeljima. U svakom slučaju neophodne su najoštrije reakcije Bošnjačkog nacionalnog vijeća i nadležnog ministarstva.

Ukoliko izostane zvanična reakcija, uprave škola u Sandžaku, nastavnici, a posebno roditelji treba da razmisle da li ubuduće svoju djecu treba da šalju na takmičenja izvan sandžačkih opština.

NAJNOVIJE