Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Šemsudin Mehmedović osnovao novu političku stranku ‘Naprijed’

Šemsudin Mehmedović, bivši član i jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), osnovao je sinoć u Tešnju novu političku stranku “Naprijed”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehmedović je na osnivačkoj skupštini predstavio program stranke i njene osnovne ciljeve među kojima su kontinuirana borba za uklanjanje dejtonskih barijera koje usložnjavaju proces odlučivanja, izgradnja bosanskog identiteta, te odgovorna i proaktivna politika u funkciji prosperiteta države.

Najavio da će danas u Sarajevu biti održan prvi radni sastanak inicijativnog odbora na kojem bi trebali donijeti odluku o registraciji novog političkog subjekta.

Također, Mehmedović je istakao da će nova stranka zagovarati nove političke i društvene koncepte čiji je krajnji cilj jedinstvena, demokratska i institucionalno snažna Bosna i Hercegovina.

Prethodno je izjavio da njegova platforma “Nova bosanska politika” podrazumijeva i Savez bosanskih stranaka kojima je interes države na prvom mjestu, te da u njoj ima mjesta i za SDA ako su s time saglasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korak po korak, naprijed! Za našu državu! Osnivačka skupština naprijed! Tešanj, naša polazna stanica”, naveo je Mehmedović.