Sabina Ćudić: Kada vam izgube kofer na letu za Pariz od kolega posudite sako i košulju

Državna parlamentarka i članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope Sabina Ćudić otputovala je u Pariz gdje je učestvovala na sjednici Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kako je otkrila svojim pratiteljima na Instagramu, odmah po dolasku na aerodrom doživjela je neugodnost.

“Naravno da će vam kofer izgubiti onda kada prvi put u životu putujete u trenerci. Čekala na aerodromu satima naredni let iz Frankfurta, kofer nije stigao. Nema veze, završila fenomenalnu knjigu. Sinoć, noć pred sjednicu Monitoring komiteta Vijeća Evrope na kom trebam da govorim o integritetu izbora u BiH, izbornim krađama i rezultatima u RS-u, stidljivo pišem kolegi iz protokola – ima li možda sako koji bi mi mogao posuditi za ujutro? Na ofingeru nosi njegov sako, košulju, probam u lobiju hotela, gledam u recepcionerku za znak odobravanja”, napisala je članica Naše stranke uz fotografiju na kojoj pozira u muškom sakou u liftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas sjednica, od 9:30 do 18h, svima u sali je jasno da je Dodik primarni izvor nestabilnosti BiH. Strpljenje je izgubio i Orbanov zastupnik, pa klima glavom dok govorim. Kofera čitav dan nema, sjedim nakon sjednice sama u praznom indijskom restoranu u četvrti Le Marais, pitam za wi-fi, kaže susretljivi konobar da nemaju, ali može me spojiti na mrežu od komšije, Mustafe, kom ne smeta. Najljepša stvar koja mi se danas desila. Hvala Mustafa. I hvala Adnane za odijelo”, poručila je Ćudić te dodala kako je fotografijom željela ovjekovječiti lijepe geste i dobre ljude.

”Ali nosila si donji dio trenerke tokom govora. Molim te reci da jesi?”, upitala ju je jedna pratiteljica. “Zapravo jesam, haha… Ali diskretno, ispod stola”, odgovorila je Ćudić.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE