Sa tri godine govori sedam jezika: Tedi Hobs je najmlađi Britanac koji je postao član Mense

Tedi Hobs je i zvanično najmlađi Britanac koji je postao član Mense. Ovaj dječak je samo sa tri godine zaradio ovo prestižno članstvo jer ne samo da ima izuzetno visok nivo inteligencije, nego i tečno govori čak sedam jezika.

Dječak iz Portišeda zvanično je primljen u krug elitnih genijalaca sa tri godine i deset mjeseci. Svoju genijalnost potkrepljuje time da pored engleskog koji mu je matarnji, govori još šest jezika i može bez greške da izgovori i broji do 100 još i na mandarinskom, velškom, francuskom, španskom i njemačkom jeziku.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

On je sam sebe naučio da čita na engleskom i to dok je imao dvije i po godine, a već sada bez problema može da čita knjige poput Harija Potera, a kaže da mu je razbibriga rješavanje ukrštenica.

Ovaj dječak je rješavajući Mensin test od maksimalnih 160 bodova dobio čak 139 i roditelji kažu da su ostali zatečeni jer nisu ni sanjali da im je dijete tako pametno.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

– Tokom testiranja za vrtić i školu tjerali su ga da slaže neke kockice u pratnji jedne gospođe, a on je bio oduševljen zbog toga. Nakon što se testiranje završilo saznali smo da se radi o Mensinom dječijem supervizoru, koji nam je rekao da bi Tedi mogao da se priključi – ispričali su njegovi roditelji Bet i Vili.

Roditelji kažu da je Tedi od ranog djetinjstva pokazivao slabu zainteresovanost za televiziju i igrice.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Kada mi je prijateljica bila u posjeti, počela je da speluje riječ kolač, slovo po slovo. Druga djeca nisu razumjela o čemu se radi, ali Tedi jeste. Njemu ništa ne može da promakne, sve sluša i prati. Sjeća se o čemu smo pričali na Božić prošle godine – kaže Bet.

Kada su mu roditelji kupili tablet, on ga nije koristio za igrice, već je pomoću aplikacija učio jezike.

Iako su svjesni njegovog intelekta, roditelji kažu da ne žele da se on uobrazi zbog toga i razvije kompleks više vrijednosti, piše Blic.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...