― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Rusi objavili satelitski snimak sjedišta NATO-a uz poruku: Posmatramo vas!

- Marketing -

Na dan osnivanja NATO-a, izvršni direktor Roscosmosa Dmitrij Rogozin rekao je da je Alijansa glavna prijetnja svijetu i pozvao članice NATO-a da upamte da ih Rusija promatra iz svemira.

“Želio bih da se moji stari znanci s posla u Briselu, posebno generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, dive svom sjedištu na rođendan NATO-a koristeći satelitsku sliku sa svemirske letjelice Roscosmos. Dečki, gledamo vas. Imajte to na umu”, napisao je Rogozin na svom Telegram kanalu.

Priložio je ssatelitski snimak sjedišta Alijanse u Briselu koju je snimio ruski satelit Resurs-P.

- Marketing -

Rogozin je podsjetio da su 4. aprila 1949. predstavnici dvanaest zemalja – Belgije, Velike Britanije, Danske, Islanda, Italije, Kanade, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Portugala, SAD-a i Francuske – potpisali Sjevernoatlantski ugovor.

“Tako je rođen NATO koji je glavna prijetnja cijelom svijetu koji je preživio Drugi svjetski rat”, ustvrdio je generalni direktor Roscosmosa.

Roscosmos je ruska državna svemirska korporacija.

- Marketing -