Profesor smislio briljantnu metodu kako uhvatiti učenike u prepisivanju

Nakon izlaska iz ispitne dvorane student se sjetio da postoji jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano s onim što su učili na predavanju, a imalo je dva dijela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti koji su pretpostavili da njihov profesor neće biti upoznat s najnovijim metodama varanja ostali su šokirani kada je osmislio briljantnu metodu kako da ih uhvati u prepisivanju, kako piše Mirror.

Student strojarstva objasnio je, kada su svi sjeli za stolove radi polaganja završnog ispita, da je otprilike pola razreda napustilo prostoriju kako bi koristilo toalet tokom testa – daleko više nego inače. Student je rekao kako je pretpostavio da velika većina traži odgovore na mobitelu, što ga je iritiralo, ali je ostao fokusiran na svoj ispit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izlaska iz ispitne dvorane student se sjetio da postoji jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano s onim što su učili na predavanju, a imalo je dva dijela.

 Dio A pitanja bio je “prilično lagan”, ali nije znao kako riješiti dio B pitanja, pa ga je jednostavno ostavio praznim, jer je iznosio samo pet bodova od 100. Kad su svi ispiti bili ocijenjeni, njihov profesor poslao je svim studentima e-mail kako bi im objasnio svoj plan da uhvati one koji su prepisivali. Naime, mnogi su učenici putem interneta pronašli odgovore na ispitna pitanja.

Stvar je u tome što je profesor svom asistentu dao to pitanje da ih postavi studnetima, mjesecima prije ispita. Isto pitanje je (ne otkrivajući studnetima niti asistentu) postavio online i dao netačan odgovor na njega. Njihov je učitelj to odlučio iskoristiti protiv njih nakon što mu je dosadilo da učenici koriste toalet kao izgovor za traženje odgovora na mobitelima.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE