Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Privreda ZDK-a jedan je od stubova razvoja BiH

Ministarstvo privrede Zeničko – dobojskog kantona i Međunarodni industrijski sajam – sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF postigli su dogovor o saradnji, a riječ je o kolektivnom predstavljanju firmi iz ZDK na ovom sajmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom nedavno je u Ministarstvu privrede održan sastanak ministra Samira Šibonjića i Dejana Radovića predstavnika organizatora sajma ispred agencije PROFI TEAM.

«Novost je da da smo ove godine osigurali da svi zainteresirani izlagači iz našeg kantona sudjeluju zajedno na jednom štandu. Na taj način ćemo omogućiti jedno reprezentativno predstavljanje naših kompanija kao i ukupnih privrednih potencijala Zeničko – dobojskog kantona. Uvjeren sam da ćemo kod domaćih i stranih partnera ostaviti dojam kakav zaslužujemo. Jer, privreda Zeničko – dobojskog kantona je stub razvoja Bosne i Hercegovine, i lideri smo u sektoru građevinske, metalne i mašinske industrije. A, sajmovi, privredne manifestacije i poslovni susreti su prilika da se ostvare kontakti sa potencijalnim poslovnim partnerima», kazao je ministar Šibonjić.

U idućih nekoliko dana Ministarstvo će objaviti javni poziv za prijavu firmi za učešće na Sajmu SIF u okviru kolektivne prezentacije izlagača iz Zeničko-dobojskog kantona. Pozivamo sve zainteresovane firme iz područja građevinske, metalne i mašinske industrije da prate objave Ministarstva za privredu, prijave se na javni poziv i obezbijede svoje učešće na Sajmu SIF uz finansijsku i stručnu podršku Ministarstva za privredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF održat će se u Sarajevu, u Olimpijskoj dvorani «Huan Antonio Samaran – ZETRA» u terminu od 18. do 20. maja ove godine. Na prostoru od 10.000 m2 okupit će se preko 90 izlagača iz svih segmenata građevinske, metalne, mašinske industrije, alata, robotike, te segmenta energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, iz regiona i Evrope.

Međunarodni sajam SIF je prilika da kompanije prezentuju svoje proizvode i usluge potencijalnim kupcima na ovom specijalizovanom, dobro organizovanom, modernom i poslovno orijentisanom sajmu. Koncept sajma je organizacija B2B sastanaka, a uz organizaciju panela u oblasti betona i solarnih sistema te prezentacije nekoliko kompanija.

Kroz dogovorenu saradnju sa agencijom PROFI TEAM,  Ministarstvo za privredu će pružiti podršku i olakšati učešće naših kompanija na predstojećem Sajmu SIF. Privrednici će imati jedinstvenu priliku da predstave i promovišu svoje proizvodne potencijale i novitete, kolekcije i trendove, te da se povežu sa poslovnim partnerima i unaprijede svoju prodaju krajnjim kupcima. Na Sajmu će firme također imati mogućnost direktne prodaje njihovih proizvoda posjetiteljima.